Kharcho Soep
Ingrediƫnten
750 g kipstukken
2 grote uien
2 eetlepels peperpasta of tomatenpuree
een hele knoflook
2 glazen walnoten
1 snufje saffraan
3 theelepels gemalen of een bosje verse koriander
zout
peper
chili vlokken
6 eetlepels maĆÆsmeel (om te roosteren)
1 eetlepel roomboter
gekookt water
Bereiding
- Rooster eerst het maĆÆsmeel met roomboter en laat het afkoelen (rooster het maĆÆsmeel tot het lichtbruin is) en zet opzij.
- Doe blokjes gesneden vlees in een pan met olie en kook het in zijn eigen water. Kook totdat het vlees het water afvoert en weer opneemt.
- Voeg de fijn gehakte ui toe en kook verder. Als de uien zacht worden, voeg je de peperpasta/tomatenpuree toe. Voeg vervolgens voldoende heet water toe tot het vlees bedek is en kook totdat het vlees zacht wordt.
- Pers de knoflook met zout en voeg het toe aan de pan.
- Maal de walnoten en saffraan (totdat het een pasta wordt).
- Voeg de gemalen saffraan en walnoten toe aan de pan en meng totdat de walnoten gelijkmatig over het gerecht is verdeeld.
- Schenk wat heet water toe aan de geroosterde maĆÆsmeel en meng. (Dit is een soort een bind middel voor je gerecht) en voeg het toe aan de pan.
- Voeg vervolgens heet water toe aan je pan. Maak het niet te waterig en niet te dik en breng aan de kook.
- Kook je Kharcho soep nog 5 minuten, en voeg ten slotte al je kruiden en specerijen toe.
- Je Kharcho Soep is klaar om te serveren!
0 Reacties