Subscribe Us

Kharcho Soep

Kharcho Soep


Voor Georgiërs is de Kharcho soep recept onmisbaar op bruiloften. Kharcho soep wordt vaak bereid op feestelijke bijeenkomsten. Zo genieten alle gasten de hele avond van de heerlijke Kharcho soep.

Ingrediënten

750 g kipstukken
2 grote uien 
2 eetlepels peperpasta of tomatenpuree
een hele knoflook 
2 glazen walnoten 
1 snufje saffraan 
3 theelepels gemalen of een bosje verse koriander
zout 
peper
chili vlokken
6 eetlepels maïsmeel (om te roosteren)
1 eetlepel roomboter
gekookt water


Bereiding

  • Rooster eerst het maïsmeel met roomboter en laat het afkoelen (rooster het maïsmeel tot het lichtbruin is) en zet opzij.
  • Doe blokjes gesneden vlees in een pan met olie en kook het in zijn eigen water. Kook totdat het vlees het water afvoert en weer opneemt. 
  • Voeg de fijn gehakte ui toe en kook verder. Als de uien zacht worden, voeg je de peperpasta/tomatenpuree toe. Voeg vervolgens voldoende heet water toe tot het vlees bedek is en kook totdat het vlees zacht wordt. 
  • Pers de knoflook met zout en voeg het toe aan de pan. 
  • Maal de walnoten en saffraan (totdat het een pasta wordt). 
  • Voeg de gemalen saffraan en walnoten toe aan de pan en meng totdat de walnoten gelijkmatig over het gerecht is verdeeld. 
  • Schenk wat heet water toe aan de geroosterde maïsmeel en meng. (Dit is een soort een bind middel voor je gerecht) en voeg het toe aan de pan. 
  • Voeg vervolgens heet water toe aan je pan. Maak het niet te waterig en niet te dik en breng aan de kook. 
  • Kook je Kharcho soep nog 5 minuten, en voeg ten slotte al je kruiden en specerijen toe. 
  • Je Kharcho Soep is klaar om te serveren! 
Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties