Subscribe Us

Kardemom Cake

Kardemom Cake

Kent u de kardemom met zijn unieke geur en smaak? Kardemom, een plant die veel groeit in landen zoals Nepal en Maleisië, vooral India, staat kardemom  na saffraan en vanille bekend als de kostbaarste plant uit het Oosten. Naast de gezondheidsvoordelen, wordt het  ook als smaak essentie aan maaltijden, gebak, thee en zelfs koffie toegevoegd. Tegenwoordig zal je steeds meer recepten ontmoeten met het plant kardemom. Aldus:  Kardemom Cake !


Ingrediënten

200 g margarine 

2 eieren 

3 dl = 270 gr suiker 

8 dl = 480 gr bloem 

1 eetlepel bakpoeder 

1 theelepel gemalen kardemom 

1 theelepel kaneel 

3 dl = 300 ml melk 

Gestampte walnoten


Bereiding

Smelt de boter en laat het afkoelen. Klop de eieren en de suiker tot een egale mengsel. Voeg bloem, bakpoeder, kardemom, kaneel, melk, walnoten en de margarine toe en roer met een garde. Giet het mengsel in de ingevette cakevorm.Bak je kardemom cake in een voorverwarmde oven van 175º. Controleer na 35 minuten met een sate stokje of de binnenkant gaar is. Haal het uit de oven en serveer lauw of koud. Eet Smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties