Subscribe Us

Karniyarik uit de oven (Turkse gevulde aubergine met gehakt)



Karniyarik is een klassiek Turks aubergine recept. Eenvoudig te maken, je kunt het zo serveren of met rijst.

Ingrediënten 

6 aubergines 
Olijfolie 

Ingrediënten voor de vulling 

Olijfolie 
1 ui fijngehakt 
300 gr. gehakt 
2 teentjes knoflook
2 lange groene paprika's
1 tomaat
 5 tot 6 takjes peterselie
 Zout
 Zwarte peper


Ingrediënten voor de saus 

1 eetlepel tomatenpuree
1 glas water
Zout
Zwarte peper


Ingrediënten voor de garnering

2 tomaten
3 lange groene paprika's


Bereiding

  • Schil de aubergines om en om als een pyjama.
  • Maak kleine krasjes met de punt van je mes en bak ze in diepe olie. 
  • Strooi wat zout op je gebakken aubergines.  
  • Open het midden van je aubergines en pureer het lichtjes zonder de aubergines kapot te maken. 
  • Voeg olijfolie in een pan en verwarm deze.
  • Voeg de uien toe en fruit tot ze zacht zijn.
  • Voeg het gehakt toe en fruit.
  • Hak de knoflook fijn, voeg toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout en bak verder.  
  • Hak de paprika's fijn, snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Bak tot de tomaten gaar zijn.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de fijngehakte peterselie toe en meng.
  • Vul de klaargemaakte aubergines met de vulling die je hebt bereid.
  • Garneer met tomaten en paprika's.
  • Meng de tomatenpuree en het water in een kom en giet dit over de gevulde aubergines heen.
  • Bak 15 - 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. 
  • Serveer warm eventueel met rijst.
  • Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties