Karniyarik is een klassiek Turks aubergine recept. Eenvoudig te maken, je kunt het zo serveren of met rijst.
Ingrediënten
6 aubergines
Olijfolie
Olijfolie
Ingrediënten voor de vulling
Olijfolie
1 ui fijngehakt
300 gr. gehakt
2 teentjes knoflook
2 lange groene paprika's
1 tomaat
5 tot 6 takjes peterselie
Zout
Zwarte peper
1 ui fijngehakt
300 gr. gehakt
2 teentjes knoflook
2 lange groene paprika's
1 tomaat
5 tot 6 takjes peterselie
Zout
Zwarte peper
Ingrediënten voor de saus
1 eetlepel tomatenpuree1 glas water
Zout
Zwarte peper
Ingrediënten voor de garnering
2 tomaten
3 lange groene paprika's
3 lange groene paprika's
Bereiding
- Schil de aubergines om en om als een pyjama.
- Maak kleine krasjes met de punt van je mes en bak ze in diepe olie.
- Strooi wat zout op je gebakken aubergines.
- Open het midden van je aubergines en pureer het lichtjes zonder de aubergines kapot te maken.
- Voeg olijfolie in een pan en verwarm deze.
- Voeg de uien toe en fruit tot ze zacht zijn.
- Voeg het gehakt toe en fruit.
- Hak de knoflook fijn, voeg toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout en bak verder.
- Hak de paprika's fijn, snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Bak tot de tomaten gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur en voeg de fijngehakte peterselie toe en meng.
- Vul de klaargemaakte aubergines met de vulling die je hebt bereid.
- Garneer met tomaten en paprika's.
- Meng de tomatenpuree en het water in een kom en giet dit over de gevulde aubergines heen.
- Bak 15 - 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Serveer warm eventueel met rijst.
- Eet smakelijk!
0 Reacties