Kebab Recept (Adana Kebap)
Ingrediënten
300 gram lamsgehakt
350 gram rundergehakt
2 uien
half glas zonnebloemolie
1 teen knoflook
1 eetlepel hete peperpasta (aci salca)
1 theelepel chili vlokken (Pulbiber)
een half bosje peterselie
zwarte peper
Bereiding
Hak de ui fijn. Knijp met je handen het sap van de uien uit en doe ze in een grote kom. Meng de geperste knoflook met de uien. Meng intussen het kalfs- en lamsgehakt door elkaar en voeg ze toe aan de uien en mix met je handen. Voeg de gedroogde chili, peperpasta en zwartepeper toe en meng. Voeg de zonnebloemolie over het gehakt heen. Hak de peterselie fijn en voeg deze toe. Sluit je kom met het kebab mengsel en laat het 2-3 uur in de koelkast rusten. Vet het rooster van de oven in met boter. Stel de oven in op 200 graden. Wikkel en vorm het vlees op platte houten spiesjes. Leg de spiesjes die je hebt klaargemaakt op het rooster en bak ze 20-25 minuten. Je kunt Adana kebab serveren met pittige pasta (acili ezme). Eet smakelijk!
0 Reacties