Ingrediënten
2 pakjes havermoutkoekjes
4 eetlepels roomboter
225 g roomkaas
1 glas poedersuiker
1 theelepel vanillepoeder
1 glas room
Ingrediënten voor de kersensaus
2 glazen kersen
1 glas kristalsuiker
1 glas water
1 eetlepel zetmeel
Bereiding
- Mix de havermoutkoekjes en de roomboter in een keukenmachine tot het een dikke pasta consistentie heeft en verdeel het over de bodem van de serveer kommetjes.
- Druk plat met een lepel.
- Doe roomkaas, poedersuiker, vanillepoeder en room in een grote mengkom. Klop met een mixer totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Verdeel het mengsel over de koekjes en laat 4 uur afkoelen-rusten in de koelkast.
- Kook voor de kersensaus de kersen samen met de poedersuiker in een grote pan.
- Als de suiker begint te smelten, voeg je het zetmeel toe dat je met water hebt opgelost en kook je tot de saus dikker wordt.
- Verdeel de gekookte saus lauw over de afgekoelde serveer kommetjes.
- Laat het nog 2 uur rusten in de koelkast. Serveer koud.
0 Reacties