Subscribe Us

Kersen cheescake in een cup

 


Ingrediënten

2 pakjes havermoutkoekjes 
4 eetlepels roomboter 
225 g roomkaas 
1 glas poedersuiker 
1 theelepel vanillepoeder 
1 glas room 

Ingrediënten voor de kersensaus  

2 glazen kersen 
1 glas kristalsuiker 
1 glas water
1 eetlepel zetmeel

Bereiding

  • Mix de havermoutkoekjes en de roomboter in een keukenmachine tot het een dikke pasta consistentie heeft en verdeel het over de bodem van de serveer kommetjes. 
  • Druk plat met een lepel. 
  • Doe roomkaas, poedersuiker, vanillepoeder en room in een grote mengkom. Klop met een mixer totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. 
  • Verdeel het mengsel over de koekjes en laat 4 uur afkoelen-rusten in de koelkast. 
  • Kook voor de kersensaus de kersen samen met de poedersuiker in een grote pan. 
  • Als de suiker begint te smelten, voeg je het zetmeel toe dat je met water hebt opgelost en kook je tot de saus dikker wordt. 
  • Verdeel de gekookte saus lauw over de afgekoelde serveer kommetjes. 
  • Laat het nog 2 uur rusten in de koelkast. Serveer koud. 

Een reactie posten

0 Reacties