Subscribe Us

Kersen cheesecake


Hoe maak je Kersen Cheesecake?

Ingrediënten

2 stukken havermoutkoekjes 

2 eetlepels melk 

50 gram gr. roomboter 

Ingrediënten voor de tussen verdieping

2 pakken labneh kaas 

1 glas poedersuiker 

4  eieren 

50 gram gr. room 

snufje zout 

Ingrediënten voor de kersen saus

1,5 glas zure kersen 

1 glas water 

2 eetlepels tarwezetmeel


Bereiding

  • Doe je koekjes in een keukenmachine en maal ze tot poeder.   
  • Smelt de roomboter in een pan en giet over de gemalen koekjes heen.  
  • Voeg de melk toe aan het mengsel en maal opnieuw.   
  • Giet dit mengsel in de kwarktaartvorm, druk plat met behulp van een lepel en zet het in de koelkast. 
  • Scheid de eidooiers en de eiwitten en verdeel ze in twee verschillende kommetjes.   
  • Voeg een snufje zout op de eiwitten, klop ze los met een mixer en laat het rijzen.
  • Voeg poedersuiker en room toe aan de eidooiers in de andere kom en meng goed met de mixer.  
  • Voeg vervolgens 2 pakken labne-kaas in de kom met eidooiers en mix opnieuw.   
  • Voeg vervolgens het eiwitmengsel in de kom met eidooiers en klop ze samen met een draadgarde.   
  • Haal je koude bodem uit de koelkast, giet je bereidde mengsel erop en zet de oven op 160 graden, verwarm de oven 5 minuten voor en bak je Kersen cheese cake 45 minuten lang.   
  • Voeg al je kersen saus ingrediënten toe aan een kom, meng goed en giet daarna in een pan.  
  • Leg de pan met kersen op het vuur, roer op laag vuur tot het een dikke consistentie heeft bereikt en wacht tot de saus lauw wordt.  
  • Haal je Kersen cheese cake na 45 uit de oven, laat afkoelen en giet je lauwe kersen saus er overheen.  
  • Zet je Kersen cheescake in de koelkast om te koelen en te rusten.  
  • Haal na 6 uur je Kersen cheesecake uit de koelkast, snijd in plakjes en serveer.
Geniet smakelijk!


Een reactie posten

0 Reacties