Hoe maak je Kersen Cheesecake?
Ingrediënten
2 stukken havermoutkoekjes
2 eetlepels melk
50 gram gr. roomboter
Ingrediënten voor de tussen verdieping
2 pakken labneh kaas
1 glas poedersuiker
4 eieren
50 gram gr. room
snufje zout
Ingrediënten voor de kersen saus
1,5 glas zure kersen
1 glas water
2 eetlepels tarwezetmeel
Bereiding
- Doe je koekjes in een keukenmachine en maal ze tot poeder.
- Smelt de roomboter in een pan en giet over de gemalen koekjes heen.
- Voeg de melk toe aan het mengsel en maal opnieuw.
- Giet dit mengsel in de kwarktaartvorm, druk plat met behulp van een lepel en zet het in de koelkast.
- Scheid de eidooiers en de eiwitten en verdeel ze in twee verschillende kommetjes.
- Voeg een snufje zout op de eiwitten, klop ze los met een mixer en laat het rijzen.
- Voeg poedersuiker en room toe aan de eidooiers in de andere kom en meng goed met de mixer.
- Voeg vervolgens 2 pakken labne-kaas in de kom met eidooiers en mix opnieuw.
- Voeg vervolgens het eiwitmengsel in de kom met eidooiers en klop ze samen met een draadgarde.
- Haal je koude bodem uit de koelkast, giet je bereidde mengsel erop en zet de oven op 160 graden, verwarm de oven 5 minuten voor en bak je Kersen cheese cake 45 minuten lang.
- Voeg al je kersen saus ingrediënten toe aan een kom, meng goed en giet daarna in een pan.
- Leg de pan met kersen op het vuur, roer op laag vuur tot het een dikke consistentie heeft bereikt en wacht tot de saus lauw wordt.
- Haal je Kersen cheese cake na 45 uit de oven, laat afkoelen en giet je lauwe kersen saus er overheen.
- Zet je Kersen cheescake in de koelkast om te koelen en te rusten.
- Haal na 6 uur je Kersen cheesecake uit de koelkast, snijd in plakjes en serveer.
Geniet smakelijk!
0 Reacties