Subscribe Us

Keskül

Keskül Dessert

Keskül ook wel keshkul-u fukara genoemd, in de Ottomaanse tijd. Het woord 'Keshkul' betekent eigenlijk een kom gemaakt van kokosnoot en fukara betkent armen.
Tijdens de Ottomaanse periode zwierven rechters en derwisjen als bedelaars tussen de mensen en probeerden hun problemen en moeilijkheden te begrijpen. Ze gebruikten deze kokoskommen tijdens het bedelen. Het ingezamelde geld ging naar de gaarkeukens en de arme mensen kregen dit voedzame dessert in deze kommen uitgedeeld. Keshkul, dat met zijn smaak tot op de dag van vandaag heeft overleefd, kreeg deze naam nadat het werd uitgedeeld in kokoskommen genaamd Keskül. 'Kesh-kul'

Ingrediënten

1 liter melk 
1 glas suiker 
1 eidooier 
1 glas amandelpoeder 
1 pakje vanille 
2 eetlepels zetmeel 
3 eetlepels water   


Ingrediënten voor de garnering;

geschaafde amandelen

Bereiding

  • Voeg in een diepe pan de melk, suiker, eigeel, vanille en amandelpoeder toe, meng goed en zet op het vuur. 
  • Laat het koken op middelhoog vuur. Wanneer de melk begint te koken, meng je het zetmeel met water en voeg je het toe aan het melkmengsel en blijf roeren totdat je een dikke consistentie krijgt.  
  • Als het een vla achtig consistentie heeft bereikt, doe je het in kommetjes en laat het afkoelen.
  • Bak de geschaafde amandelen in een droge koekenpan mooi lichtbruin en garneer de bovenkant van de Keskul met de geschaafde amandelen. 

Een reactie posten

0 Reacties