Kip Ovenschotel ( Tavuk kapama )
Een onmisbaar Kippenbout recept !
Ingrediƫnten
4 kippenbouten
4 middelgrote uien
zonnebloemolie
zout
zwarte peper
4 middelgrote uien
zonnebloemolie
zout
zwarte peper
2 glazen rijst
Bereiding
Doe de kip in een diepe pan, voeg water en zout toe en laat het koken. Bereid daarentegen de rijst terwijl de kippen koken. Giet 1/2 glas olie in een grote pan. Voeg de gehakte uien toe. Voeg dan de rijst toe en bak 2-3 minuten. Verdeel de rijst na het braden over een grote pyrex schotel. Verdeel de kip die je hebt gekookt er overheen. Giet 4 glazen gekookte kippenwater over de rijst heen. Doe de pyrex schotel in de oven die 180 graden is verwarmd. Bak tot de bovenkant van je gerecht goudbruin is en zet de oven uit. Ik adviseer je het gerecht nog 10 minuten in de oven te laten rusten en daarna te serveren. Eet smakelijk!
0 Reacties