Kip Pesto Borek
Ingrediënten voor Kip pesto borek
2 vellen yufka kan en klare borek deeg
Ingrediënten voor het koken van de kip
2 kipfilets
water
zout
zwarte peper
Ingrediënten voor de pestosaus
2 pakjes basilicum - 50 bladeren
bosje peterselie
½ glas hazelnoten
3 teentjes knoflook
zout
zwarte peper
½ glas parmezaanpoeder kaas
1 glas olijfolie
Ingrediënten voor de vulling
mozzarella kaas geraspt
Ingrediënten om de borek deeg nat te maken
olijfolie
water
Bereiding van de Kip pesto borek
Voor de kip;
- Doe de kip in een pan en voeg er water aan toe. Voeg zout en zwarte peper toe en kook.
- Leg je gekookte kip op een bord en laat het afkoelen. Versnipper je gekoelde kippen met behulp van een mes of gewoon met je handen.
Voor de pesto saus;
- Doe de basilicum, peterselie, knoflook, zout en peper in een hakmolen en maal.
- Voeg de hazelnoten en parmezaanpoeder kaas toe en blijf het malen.
- Voeg de parmezaanse poeder kaas en olijfolie toe en maal tot alles goed gemengd is.
- Voeg de versnipperde kip in de pesto saus en meng het met een spatel.
Voor je vloeibare mengsel om je borek deeg nat te maken:
- Meng het water en olijfolie en zet aan de kant.
Combineren;
- Verspreid de deeg op je aanrecht en verdeel het in 4 gelijke driehoeken.
- Breng met behulp van een kwast het vloeibare mengsel olie en water dat je hebt gemengd aan op je deeg.
- Leg je deeg met de brede kant naar je toe.
- Verdeel de pesto saus en geraspte mozzarella horizontaal.
- Bedek de randen een beetje en wikkel je deeg in een rol. Vouw de borek naar binnen toe en vorm het tot een roos en leg het op een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel met behulp van een kwast de eidooier eroverheen en bak 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
0 Reacties