Bulgur salade ( Kisir )
Ingredienten
2 kopjes fijne bulgur
1,5 kopjes heet gekookt water
2 eetlepels tomatenpuree
1/2 glas olijfolie
1,5 kopjes heet gekookt water
2 eetlepels tomatenpuree
1/2 glas olijfolie
1 theelepel zout
1 theelepel chilipeper
2 citroenen
1 theelepel chilipeper
2 citroenen
4 eetlepels granaatappelsiroop ( van de Turkse supermarkt )
6 lente-uitjes
Bosje peterselie
Bosje verse munt
6 lente-uitjes
Bosje peterselie
Bosje verse munt
Bereiding
Doe 2 kopjes fijne bulgur in een grote kom. Voeg 1,5 kopjes heet water toe, dek het af en wacht tot de bulgur opzwelt. Nadat de bulgur is opgezwollen, meng je deze goed om fijne korrels te verkrijgen. Voeg er 2 eetlepels tomatenpuree en 1 theeglas olijfolie aan toe en meng dit goed. Voeg het sap van 2 citroenen, zout, peper en granaatappelsiroop toe. Voeg als laatste 6 fijn gehakte lente-uitjes, halve bos verse munt en peterselie toe en meng dit doorelkaar. Je kisir is klaar om te serveren. Je kunt er eventueel Ayran naast drinken. 🙆. Eet smakelijk!
0 Reacties