Kleine Taartjes met Pompoen en Mascarpone
Ingrediënten
400 gram in blokjes gesneden pompoen
200 g witte kristalsuiker
4 kruidnagels
2 kaneelstokjes
Voor het deeg:
500 g bloem
2 eieren
200 g boter
150 g poedersuiker
Versiering:
150 gr mascarpone kaas
Frambozensaus
Bereiding
Doe de pompoen, poedersuiker, kruidnagel en kaneelstokjes in een ovenschaal. Bedek het met folie en bak 40 minuten in een oven van 180 graden. Je pompoenen zijn klaar zoet en crunchy 😊. Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot het een goede consistentie heeft. Laat je deeg 20 minuten rusten. Rol vervolgens je deeg uit met een roller om het in taartvormpjes te plaatsen. Maak met een vork gaatjes in het deeg dat je in de vormpjes hebt gelegd en bak het 10 minuten in de oven.
Vul je pompoenen in het deeg vormpjes die je uit de oven hebt gehaald. Rol de overgebleven deeg plat met je roller en bedek de bovenkant van de taartjes. Snijd er met een mes een dun + teken op.
Bak nog 10 minuten in de oven.
Klop de Mascarpone samen met poedersuiker of gewone suiker op. Versier je taartjes tijdens het serveren met geklopte mascarpone en garneer met frambozensaus en een snufje munt.
0 Reacties