Subscribe Us

Kleine Taartjes met Pompoen en Mascarpone

Kleine Taartjes met Pompoen en Mascarpone





Ingrediënten

400 gram in blokjes gesneden pompoen

 200 g witte kristalsuiker

 4 kruidnagels

 2 kaneelstokjes


Voor het deeg: 

500 g bloem 

2 eieren 

200 g boter 

150 g poedersuiker  


Versiering:

150 gr mascarpone kaas 

Frambozensaus


Bereiding

Doe de pompoen, poedersuiker, kruidnagel en kaneelstokjes in een ovenschaal. Bedek het met folie en bak 40 minuten in een oven van 180 graden. Je pompoenen zijn klaar zoet en crunchy 😊. Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot het een goede consistentie heeft. Laat je deeg 20 minuten rusten. Rol vervolgens je deeg uit met een roller om het in taartvormpjes te plaatsen. Maak met een vork gaatjes in het deeg dat je in de vormpjes hebt gelegd en bak het 10 minuten in de oven. 
Vul je pompoenen in het deeg vormpjes die je uit de oven hebt gehaald. Rol de overgebleven deeg plat met je roller en bedek de bovenkant van de taartjes. Snijd er met een mes een dun + teken op.
Bak nog 10 minuten in de oven.
Klop de Mascarpone samen met poedersuiker of gewone suiker op. Versier je taartjes tijdens het serveren met geklopte mascarpone en garneer met frambozensaus en een snufje munt.


Een reactie posten

0 Reacties