Subscribe Us

Kofte met sjalotten

 Kofte met sjalotten



Ingrediënten

400 gr. rundergehakt 

200 gr. lamsgehakt

1 ui - geraspt 

2 teentjes knoflook 

2 - 3 eetlepels paneermeel 

1 ei 

1 dessertlepel gemalen rode peper 

komijn 

piment 

zout 


Ingrediënten voor het gerecht;

5 eetlepels roomboter 

2 turkse pide brood -in blokjes gesneden

4 geroosterde aubergine's 

1 teentje knoflook 

2 eetlepels olijfolie 

20 sjalotjes 

10 champignons 

1 glas kerstomaatjes 

3 groene paprika's 

4 takjes verse tijm 

zout 

zwarte peper


Bereiding

  • Doe het gehakt in een kom. 
  • Rasp de ui en knoflook erop. 
  • Voeg de paneermeel en de eieren toe. 
  • Voeg zout en alle kruiden toe en kneed goed. 
  • Maak kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel.


Voor het gerecht; 

  • Smelt de boter in een pan, voeg de in blokjes gesneden turkse pide's toe en fruit. 
  • Als de pide's klaar zijn, plaats je ze apart op de serveerschaal. 
  • Hak de geroosterde aubergines samen met de knoflook fijn, doe ze in een pan en verwarm ze op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel het dan over de gefruite turkse pide broodjes. 

Combineren;

  • Doe olie in een pan en verwarm deze. 
  • Voeg eerst de gehaktballetjes toe en bak deze af. 
  • Voeg dan de sjalotjes, de paprika's, in blokjes gesneden champignons toe en bak tot ze het water uitlekken en weer opnemen. 
  • Voeg dan de olijfolie en tomaten toe en bak verder. 
  • Voeg voordat je het uit de pan neemt de roomboter en de tijm toe en meng goed.  
  • Nadat alles gaar is, giet je het geheel over de turkse pide's heen.

Een reactie posten

0 Reacties