Kofte met sjalotten
Ingrediënten
400 gr. rundergehakt
200 gr. lamsgehakt
1 ui - geraspt
2 teentjes knoflook
2 - 3 eetlepels paneermeel
1 ei
1 dessertlepel gemalen rode peper
komijn
piment
zout
Ingrediënten voor het gerecht;
5 eetlepels roomboter
2 turkse pide brood -in blokjes gesneden
4 geroosterde aubergine's
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
20 sjalotjes
10 champignons
1 glas kerstomaatjes
3 groene paprika's
4 takjes verse tijm
zout
zwarte peper
Bereiding
- Doe het gehakt in een kom.
- Rasp de ui en knoflook erop.
- Voeg de paneermeel en de eieren toe.
- Voeg zout en alle kruiden toe en kneed goed.
- Maak kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel.
Voor het gerecht;
- Smelt de boter in een pan, voeg de in blokjes gesneden turkse pide's toe en fruit.
- Als de pide's klaar zijn, plaats je ze apart op de serveerschaal.
- Hak de geroosterde aubergines samen met de knoflook fijn, doe ze in een pan en verwarm ze op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het dan over de gefruite turkse pide broodjes.
Combineren;
- Doe olie in een pan en verwarm deze.
- Voeg eerst de gehaktballetjes toe en bak deze af.
- Voeg dan de sjalotjes, de paprika's, in blokjes gesneden champignons toe en bak tot ze het water uitlekken en weer opnemen.
- Voeg dan de olijfolie en tomaten toe en bak verder.
- Voeg voordat je het uit de pan neemt de roomboter en de tijm toe en meng goed.
- Nadat alles gaar is, giet je het geheel over de turkse pide's heen.
0 Reacties