Subscribe Us

Lam Tandoori

Lam Tandoori 


Benodigdheden: 

Braadslee met rooster

Ingrediënten 

1600 gr. lamsbout zonder been 

zout 

zwarte peper 

Ingrediënten voor groenten 

5 - 6 krieltjes 

4 bieten 

1 kop knoflook 

1 wortel 

6 - 7 babypompoen 

1 selderij 

2 stengels bleekselderij 

1 sinaasappel 

8-10 sjalotten 

2 takjes rozemarijn 

zout 

zwarte peper 

olijfolie 

½ glas water


Bereiding

  • Verdeel de bleekselderij in 6 appelschijfjes. 
  • Snijd de bleekselderijstengels in 3. 
  • Hak de wortel grof. 
  • Snijd de krieltjes, bieten en knoflook doormidden. 
  • Doe ze allemaal in het onderste deel van je braadslee waar je in gaat bakken. 
  • Snijd de sinaasappel in plakjes, pers een paar sneetjes sap over de groenten en voeg de sinaasappels toe aan je braadslee. 
  • Voeg sjalotjes en rozemarijn ook toe. 
  • Giet er olijfolie, zout, peper en water overheen.  
  • Verwarm een pan. Bestrooi je lamsbout met zout en peper en verzegel de lamsbout aan beide kanten en bak zodat de beide kanten verkleurd zijn.
  • Leg de rooster van je braadslede op je ovenschotel met groenten. 
  • Doe dan het verzegelde vlees op het rooster. Bekleed het eerst met bakpapier en daarna met aluminiumfolie. Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 160 graden gedurende 2,5 - 3 uur.


Een reactie posten

0 Reacties