Lam Tandoori
Benodigdheden:
Braadslee met rooster
Ingrediënten
1600 gr. lamsbout zonder been
zout
zwarte peper
Ingrediënten voor groenten
5 - 6 krieltjes
4 bieten
1 kop knoflook
1 wortel
6 - 7 babypompoen
1 selderij
2 stengels bleekselderij
1 sinaasappel
8-10 sjalotten
2 takjes rozemarijn
zout
zwarte peper
olijfolie
½ glas water
Bereiding
- Verdeel de bleekselderij in 6 appelschijfjes.
- Snijd de bleekselderijstengels in 3.
- Hak de wortel grof.
- Snijd de krieltjes, bieten en knoflook doormidden.
- Doe ze allemaal in het onderste deel van je braadslee waar je in gaat bakken.
- Snijd de sinaasappel in plakjes, pers een paar sneetjes sap over de groenten en voeg de sinaasappels toe aan je braadslee.
- Voeg sjalotjes en rozemarijn ook toe.
- Giet er olijfolie, zout, peper en water overheen.
- Verwarm een pan. Bestrooi je lamsbout met zout en peper en verzegel de lamsbout aan beide kanten en bak zodat de beide kanten verkleurd zijn.
- Leg de rooster van je braadslede op je ovenschotel met groenten.
- Doe dan het verzegelde vlees op het rooster. Bekleed het eerst met bakpapier en daarna met aluminiumfolie. Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 160 graden gedurende 2,5 - 3 uur.
0 Reacties