Ingrediënten
2 lavash
mozzarella-kaas - rasp
kastanje champignon
sucuk
gesneden zwarte olijven
maïs - gekookt
Ingrediënten voor Tomatensaus
2 - 3 eetlepels olijfolie
1 volle eetlepel tomatenpuree
6 - 7 blaadjes verse basilicum
2 à 3 eetlepels water
1 snufje gedroogde tijm
1 eetlepel Parmezaanse kaas in poedervorm
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel suiker
Ingrediënten voor pestosaus
1 pakje basilicum - 25 bladeren
een bosje peterselie
¼ kopje hazelnoten
¼ kopje parmezaanpoeder
¾ glas olijfolie
Bereiding
Voor tomatensaus;
- Neem een kleine pan op het fornuis. Voeg de olijfolie toe, voeg de tomatenpuree toe en meng voorzichtig.
- Voeg vervolgens het water toe en laat het lichtjes koken.
- Voeg de fijngehakte basilicum en gedroogde tijm toe en meng.
- Voeg Parmezaan, balsamicoazijn en poedersuiker toe, meng en haal van het vuur.
Voor de pestosaus;
- Doe de basilicum, peterselie, hazelnoten, Parmezaan poeder en olijfolie in keukenmachine maal door tot alles goed gemengd is.
Combineren;
- Plaats je lavash op de bodem van je pan.
- Zet het op je fornuis en maak je lavash krokant op laag vuur.
- Schep de tomatensaus die je hebt bereid erop en verdeel het.
- Voeg dan de geraspte mozzarella toe en doe de andere lavash erop.
- Verdeel je bereide pestosaus over de lavash en bestrooi met mozzarella.
- Versier je Lavash pizza zoals je wilt, strooi de geraspte mozzarella er nog een keer over en bak in de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 10 - 12 minuten.
- Snijd je Lavash pizza uit de oven en serveer.
0 Reacties