Subscribe Us

Lavash pizza


Hoe maak je Lavash pizza ?

Ingrediënten

2 lavash

mozzarella-kaas - rasp

kastanje champignon

sucuk

gesneden zwarte olijven

maïs - gekookt

Ingrediënten voor Tomatensaus 

2 - 3 eetlepels olijfolie

1 volle eetlepel tomatenpuree

6 - 7 blaadjes verse basilicum

2 à 3 eetlepels water

1 snufje gedroogde tijm

1 eetlepel Parmezaanse kaas in poedervorm

1 eetlepel balsamicoazijn

1 theelepel suiker

Ingrediënten voor pestosaus

1 pakje basilicum - 25 bladeren

een bosje peterselie

¼ kopje hazelnoten

¼ kopje parmezaanpoeder

¾ glas olijfolie


Bereiding

Voor tomatensaus;

  • Neem een ​​kleine pan op het fornuis. Voeg de olijfolie toe, voeg de tomatenpuree toe en meng voorzichtig.
  • Voeg vervolgens het water toe en laat het lichtjes koken.
  • Voeg de fijngehakte basilicum en gedroogde tijm toe en meng.
  • Voeg Parmezaan, balsamicoazijn en poedersuiker toe, meng en haal van het vuur.

Voor de pestosaus;

  • Doe de basilicum, peterselie, hazelnoten, Parmezaan poeder en olijfolie in keukenmachine maal door tot alles goed gemengd is.

Combineren;

  • Plaats je lavash op de bodem van je pan.
  • Zet het op je fornuis en maak je lavash krokant op laag vuur.
  • Schep de tomatensaus die je hebt bereid erop en verdeel het.
  • Voeg dan de geraspte mozzarella toe en doe de andere lavash erop.
  • Verdeel je bereide pestosaus over de lavash en bestrooi met mozzarella.
  • Versier je Lavash pizza zoals je wilt, strooi de geraspte mozzarella er nog een keer over en bak in de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 10 - 12 minuten.
  • Snijd je Lavash pizza uit de oven en serveer.


Een reactie posten

0 Reacties