Subscribe Us

Linzen Kofte

Linzen Kofte



Linzen kofte is net als Kisir een voedzaam gerecht. Ook al wordt het kofte genoemd, is het zowel een maaltijd als een hartige salade.

Ingrediënten

2 glazen rode linzen 

4 glazen water 

1 glas fijne bulgur 

½ glas olijfolie 

1 middelgrote ui 

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel Biber salca ( uit een Turkse supermarkt )

5-6 takjes lente-uitjes 

1 bosje peterselie 

1 theelepel chilivlokken 

1 theelepel komijn 

Zout 

Zwarte peper


Bereiding

  • Kook de linzen in water. Voeg de fijne bulgur toe nadat de linzen zijn gekookt en zacht zijn geworden. Zorg ervoor dat er wat water in de pan blijft staan.  
  • Meng de fijne bulgur door de linzen, sluit het deksel van de pan en laat het 10-15 minuten trekken. 
  • Hak de ui fijn en bak in een pan met olijfolie tot de uien zacht zijn. 
  • Voeg als de ui zacht is de tomatenpuree en Biber salca toe en bak deze een minuut mee. Voeg daarna  de droge kruiden toe en meng. 
  • Letop! Het gerecht is warm. Roer en meng eerst met een houten lepel tot het lauw is en meng daarna met je handen.
  • Voeg de linzen en bulgur in een grote kom en giet de tomatenpureesaus toe. Kneed het tot een dik geheel.
  • Voeg de fijngehakte peterselie en bosui toe en kneed het nogmaals zodat alles goed is gemengd.
  • Vorm de linzen kofte met je handen zoals op de foto en leg ze op een serveerschaal. 
  • Als je wilt kun je je linzen kofte decoreren met slablaadjes.
  • Seveer je linzen kofte in combinatie met ayran.

Geniet ervan !

Een reactie posten

0 Reacties