Linzen Kofte
Ingrediënten
2 glazen rode linzen
4 glazen water
1 glas fijne bulgur
½ glas olijfolie
1 middelgrote ui
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel Biber salca ( uit een Turkse supermarkt )
5-6 takjes lente-uitjes
1 bosje peterselie
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel komijn
Zout
Zwarte peper
Bereiding
- Kook de linzen in water. Voeg de fijne bulgur toe nadat de linzen zijn gekookt en zacht zijn geworden. Zorg ervoor dat er wat water in de pan blijft staan.
- Meng de fijne bulgur door de linzen, sluit het deksel van de pan en laat het 10-15 minuten trekken.
- Hak de ui fijn en bak in een pan met olijfolie tot de uien zacht zijn.
- Voeg als de ui zacht is de tomatenpuree en Biber salca toe en bak deze een minuut mee. Voeg daarna de droge kruiden toe en meng.
- Letop! Het gerecht is warm. Roer en meng eerst met een houten lepel tot het lauw is en meng daarna met je handen.
- Voeg de linzen en bulgur in een grote kom en giet de tomatenpureesaus toe. Kneed het tot een dik geheel.
- Voeg de fijngehakte peterselie en bosui toe en kneed het nogmaals zodat alles goed is gemengd.
- Vorm de linzen kofte met je handen zoals op de foto en leg ze op een serveerschaal.
- Als je wilt kun je je linzen kofte decoreren met slablaadjes.
- Seveer je linzen kofte in combinatie met ayran.
Geniet ervan !
0 Reacties