Magnolia dessert met aardbeien
Ingrediënten
2 pakjes baby-biscuits
10-15 aardbeien
Voor de vla;
1 liter melk
1 glas suiker
2 eidooiers
1 espressokop maizena
2 eetlepels bloem
1 vanille
1 blikje room (200 ml)
Bereiding
- Maal 2 pakken baby-biscuits tot poedervorm met behulp van een hakmolen.
- Week de aardbeien schoon in een kom met water zonder de groene bladdelen af te scheuren.
- Bereid je vla voor zonder de room, koek en aardbei. Dat wil zeggen, klop de melk, suiker, eigeel, maïzena, bloem en vanille in een diepe pan en roer met een garde en kook tot het pudding wordt.
- Haal nu de aardbeien voorzichtig uit het water, doe ze in een zeef en verwijder de blaadjes van de aardbeien met een mes en gooi ze weg. Laat de aardbeien uitlekken in een vergiet.
- Als je pudding klaar is, laat je het afkoelen.
- Snijd ondertussen de uitgelekte aardbeien in plakjes.
- Bereid je magnolia voor in kopjes, diepe kommen of brede diepe glazen.
- De pudding is afgekoeld, doe er nu 1 blikje room bij en meng goed met een garde om een homogeen mengsel te krijgen.
- Leg 2 eetlepels koekjes op de bodem van de glas die je gaat gebruiken om te serveren.
- Leg nu de in plakjes gesneden aardbeien op de zijkanten van het glas, lijn ze uit.
- Schep 1 schep van de inmiddels gekookte pudding in je glas. Leg er 1 lepel verkruimelde koek op en nogmaals pudding.
- Verdeel op deze manier de pudding en maak het af.
- Bedek de bovenkant van het dessert door de overgebleven gekruimelde koek te delen.
- Maak je toetjes af. Je kunt de bovenkant versieren met plakjes aardbeien.
- Bewaar je dessert 4-5 uur in de koelkast en serveer koud.
0 Reacties