Subscribe Us

Stoofperen Dessert


Probeer eens een Stoofperen Dessert met Druivenmellase..

Igrediënten 

4 grote peren 
3 glazen druivenmelasse 
2 glazen water 
1 laurierblad 
4 kruidnagels 
1 kaneelstokje  


Versiering: 

Pismaniye ( verkrijgbaar in een Turkse supermarkt) 
Room of ijs


Bereiding

  • Schil de peren zodat de steel er aan blijft.
  • Snijd de bodems zodat ze rechtop staan ​​en verwijder het klokhuisje met behulp van een mes. 
  • Maak met een mes een niet al te diepe sneetjes is de peren. 
  • Zet een steelpan op het vuur, doe er melasse, laurier, kruidnagel en kaneelstokje in en kook het op hoog vuur tot het begint te koken.
  • Als het begint te pruttelen, leg je de peren in de pan en zet je het vuur lager.
  • Laat het 45 minuten op laag vuur koken met gesloten deksel.
  • Open na 45 minuten de deksel, haal de peren er uit en zet ze opzij.
  • Kook de resterende vloeistof in de pan tot het sausachtig wordt en schuimt.
  • Verdeel de pismaniye in het midden van het bord, leg je peren erop, giet de schuimende saus er overheen en serveer met room of ijs.

Geniet ervan..!

Een reactie posten

0 Reacties