Probeer eens een Stoofperen Dessert met Druivenmellase..
Igrediënten
4 grote peren
3 glazen druivenmelasse
2 glazen water
1 laurierblad
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
3 glazen druivenmelasse
2 glazen water
1 laurierblad
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
Versiering:
Pismaniye ( verkrijgbaar in een Turkse supermarkt)
Room of ijs
Bereiding
- Schil de peren zodat de steel er aan blijft.
- Snijd de bodems zodat ze rechtop staan en verwijder het klokhuisje met behulp van een mes.
- Maak met een mes een niet al te diepe sneetjes is de peren.
- Zet een steelpan op het vuur, doe er melasse, laurier, kruidnagel en kaneelstokje in en kook het op hoog vuur tot het begint te koken.
- Als het begint te pruttelen, leg je de peren in de pan en zet je het vuur lager.
- Laat het 45 minuten op laag vuur koken met gesloten deksel.
- Open na 45 minuten de deksel, haal de peren er uit en zet ze opzij.
- Kook de resterende vloeistof in de pan tot het sausachtig wordt en schuimt.
- Verdeel de pismaniye in het midden van het bord, leg je peren erop, giet de schuimende saus er overheen en serveer met room of ijs.
Geniet ervan..!
0 Reacties