Subscribe Us

Meringue




Ingrediënten

4 eiwitten 

300 gram suiker 

1 snufje zout


Bereiding

  • Scheid de dooiers en het eiwit van de eieren op kamertemperatuur.  
  • Doe het eiwit, suiker en zout in een grote glazen kom. Klop op hoge snelheid met een mixer gedurende minstens 25 minuten tot het een consistentie bereikt die niet van de lepel valt. 
  • Als je vindt dat de vormen van de meringues niet zo belangrijk zijn, gebruik dan een lepel en als je wilt dat de vormen glad zijn, doe ze dan in een crème zakje en verdeel ze op je bakplaat met bakpapier. 
  • Bak 1 uur in een voorverwarmde oven van 110 graden. 
  • Haal de gebakken meringues niet direct uit de oven, open eerst de deur van de oven en haal ze eruit als de meringues lauw zijn. Als de meringues helemaal afgekoeld zijn, leg je ze op de serveerschaal.

Een reactie posten

0 Reacties