Ingrediënten voor het deeg
1 glas water melk
½ glas water
1 pakje droge gist
1 eetlepel suiker
Scheid 1 eiwit / dooier voor de bovenkant
½ glas zonnebloemolie
4 + ¾ glazen bloem
1 theelepel zout
eidooier - voor de bovenkant
Ingrediënten voor vulling
1 eetlepel olijfolie
10-12 gekweekte paddenstoelen
2 handenvol babyspinazie
zout
zwarte peper
knoflook poeder
gemalen rode peper
1 glas kaas - geraspt
Ingrediënten voor de Olijfvulling
5 eetlepels in plakjes gesneden olijven
10 - 12 takjes verse tijm
Bereiding Mini Pizza
- Doe melk en water op kamertemperatuur in een mengkom.
- Voeg droge gist en suiker toe en meng tot de suiker oplost.
- Voeg dan het eiwit en de zonnebloemolie toe.
- Meng in een andere kom de bloem en het zout.
- Meng de vloeibare en droge ingrediënten door elkaar en kneed. Doe het deeg in een kom, rek het uit met folie en laat het een half uur gisten.
- Snijd terwijl het deeg aan het gisten is, de champignons in plakjes, verwarm je pan en voeg 1 eetlepel olijfolie toe, voeg de champignons toe aan de pan en begin met sauteren.
- Voeg dan de spinazie toe en breng op smaak met zout, peper, gemalen rode peper en knoflookpoeder en zet apart.
- Voeg de verse tijmblaadjes toe aan de plakjes olijven en meng ze in een aparte kom.
- Verdeel het deeg doormidden. Rol het deeg met behulp van een roller uit over het aanrecht, bestuif je aanrecht met bloem om plakken te voorkomen en rol het ongeveer een halve cm uit.
- Snijd rondjes uit je deeg met een breed waterglas.
- Maak met behulp van een vork gaatjes in het midden van elke rondje.
- Leg het mengsel dat je hebt bereid in het midden van je deeg en leg het op je bakplaat.
- Breng eigeel aan op de rand van het deeg.
- Strooi geraspte kaas over de mini pizza's naar keuze en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
0 Reacties