Hoe maak je Cacao cake met chocoladesaus?
Ingrediënten
1 theeglas (100 ml) zonnebloemolie
3 eieren
1 glas suiker
1 glas melk
3 eetlepels cacao
2 glazen bloem
1 theelepel vanille
1 pakje bakpoeder
3 eieren
1 glas suiker
1 glas melk
3 eetlepels cacao
2 glazen bloem
1 theelepel vanille
1 pakje bakpoeder
Ingrediënten voor de Saus
2 eetlepels (50 ml) zonnebloemolie
1 glas melk
1 glas water
3 volle eetlepels cacao
1 volle eetlepel bloem
1/2 glas suiker
1 glas melk
1 glas water
3 volle eetlepels cacao
1 volle eetlepel bloem
1/2 glas suiker
Bereiding
- Doe het ei en de suiker in de mengkom en klop met een mixer tot de suiker is opgelost.
- Voeg boter en melk toe en blijf mixen.
- Voeg de cacao, bloem, vanille en bakpoeder toe.
- Blijf mixen en voeg ondertussen bloem en bakpoeder toe.
- Giet het cakedeeg in met boter ingevette cakevormpjes en bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.
- Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
- Doe ondertussen melk, water, zonnebloemolie, cacao, bloem en suiker in een pan voor de saus. Kook totdat de suiker smelt en je saus dikker wordt.
- Nadat je de cake uit de vorm hebt gehaald, giet je de saus over de cake heen.
- Wacht een half uur en serveer.
0 Reacties