Subscribe Us

Cacao cake met chocoladesaus

Hoe maak je Cacao cake met chocoladesaus?

Ingrediënten

1 theeglas (100 ml) zonnebloemolie 
3 eieren 
1 glas suiker 
1 glas melk 
3 eetlepels cacao 
2 glazen bloem 
1 theelepel vanille 
1 pakje bakpoeder

Ingrediënten voor de Saus

2 eetlepels (50 ml) zonnebloemolie 
1 glas melk 
1 glas water 
3 volle eetlepels cacao 
1 volle eetlepel bloem 
1/2 glas suiker


Bereiding

  • Doe het ei en de suiker in de mengkom en klop met een mixer tot de suiker is opgelost.
  • Voeg boter en melk toe en blijf mixen.
  • Voeg de cacao, bloem, vanille en bakpoeder toe.
  • Blijf mixen en voeg ondertussen bloem en bakpoeder toe.
  • Giet het cakedeeg in met boter ingevette cakevormpjes en bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.
  • Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
  • Doe ondertussen melk, water, zonnebloemolie, cacao, bloem en suiker in een pan voor de saus. Kook totdat de suiker smelt en je saus dikker wordt.
  • Nadat je de cake uit de vorm hebt gehaald, giet je de saus over de cake heen.
  • Wacht een half uur en serveer.

Eet smakelijk!


Een reactie posten

0 Reacties