Subscribe Us

Paleis wraps

Saray sarmasi;

Ingrediënten

600 gram rundergehakt  

1 eetlepel roomboter  

1 bosje peterselie  

4 filodegen 

zout 

zwarte peper  


Ingrediënten voor tussen het deeg:  

1 theekopje zonnebloemolie  

Ingrediënten voor erop: 

1 glas verse bouillon  

2 glazen yoghurt  

2 teentjes knoflook, geperst  

1 eetlepel roomboter  

1 theelepel droge munt en gemalen rode peper


Bereiding

  • Smelt de roomboter in een pan, voeg gehakt, zout en zwarte peper toe en bak tot de kleur van het vlees verandert. 
  • Voeg gehakte peterselie toe en haal de pan van het vuur na 1-2- keer roeren en laat het lauw worden . 
  • Verdeel een stuk filodeeg op een plat oppervlak en smeer er zonnebloemolie op met behulp van een keukenkwast. 
  • Verdeel het tweede deeg erover en verdeel de helft van het gehakt op één rand van het deeg. Rol het heel strak op. 
  • Doe hetzelfde met de resterende 2 vellen deeg en snijd de rolletjes op 2 vingers dikte. 
  • Leg de uitgesneden rolletjes op de bakplaat, bekleed met bakpapier en bak in een voorverwarmde oven van190 graden oven tot ze goudbruin zijn. 
  • Nadat je het uit de oven hebt gehaald, giet je je bouillon erop. 
  • Meng de yoghurt met knoflook. 
  • Voeg munt en gemalen rode peper toe aan de gesmolten boter in een pan en laat 1 minuut sudderen. 
  • Giet de yoghurt met knoflook over de paleis wrap, besprenkel met muntboter en serveer warm.


Een reactie posten

0 Reacties