Ingrediënten
600 gram rundergehakt
1 eetlepel roomboter
1 bosje peterselie
4 filodegen
zout
zwarte peper
Ingrediënten voor tussen het deeg:
1 theekopje zonnebloemolie
Ingrediënten voor erop:
1 glas verse bouillon
2 glazen yoghurt
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel roomboter
1 theelepel droge munt en gemalen rode peper
Bereiding
- Smelt de roomboter in een pan, voeg gehakt, zout en zwarte peper toe en bak tot de kleur van het vlees verandert.
- Voeg gehakte peterselie toe en haal de pan van het vuur na 1-2- keer roeren en laat het lauw worden .
- Verdeel een stuk filodeeg op een plat oppervlak en smeer er zonnebloemolie op met behulp van een keukenkwast.
- Verdeel het tweede deeg erover en verdeel de helft van het gehakt op één rand van het deeg. Rol het heel strak op.
- Doe hetzelfde met de resterende 2 vellen deeg en snijd de rolletjes op 2 vingers dikte.
- Leg de uitgesneden rolletjes op de bakplaat, bekleed met bakpapier en bak in een voorverwarmde oven van190 graden oven tot ze goudbruin zijn.
- Nadat je het uit de oven hebt gehaald, giet je je bouillon erop.
- Meng de yoghurt met knoflook.
- Voeg munt en gemalen rode peper toe aan de gesmolten boter in een pan en laat 1 minuut sudderen.
- Giet de yoghurt met knoflook over de paleis wrap, besprenkel met muntboter en serveer warm.
0 Reacties