Subscribe Us

Pannekoek borek met kip

Pannenkoeken kwamen ons leven binnen aan ontbijttafels, lieten zich zien tijdens het avondeten en werden behoorlijk populair als dessert. Het recept voor pannenkoek borek met kip is een heerlijk, bevredigend en intrigerend recept dat je, afhankelijk van de grootte, als warme start of als hoofdgerecht kunt serveren.

Ingrediënten

1 grote kipfilet (ongeveer 750 g) 

1 rode paprika 

1 gele paprika 

2 groene paprika's 

1 grote ui 

1/2 pak slagroom 

1/2 theelepel geraspte nootmuskaat 

1/2 theelepel zout (naar wens) 

2 eetlepels olie

Ingrediënten voor de pannenkoeken: 

1 glas melk 
1 glas meel
1 ei 
1/2 theelepel suiker 
1 theelepel zout (naar wens) 
1 theelepel olie

Bereiding

  • Doe de pannenkoek ingrediënten in een kom en klop tot een homogeenbeslag.  
  • Doe de olie in de pan en verwarm. 
  • Neem iets minder dan een soeplepel van het pannenkoekbeslag en giet het in de pan. 
  • Zorg ervoor dat het pannenkoekbeslag de pan rond bedekt en bak beide kanten twee minuten op middelhoog vuur en leg de pannenkoeken apart op een bord.
  • Doe hetzelfde voor het hele pannenkoekbeslag.  
  • Hak de ui en peterselie fijn. Snijd de paprika's julienne. 
  • Fruit eerst de uien 2 minuten in 1 eetlepel olie, voeg dan de paprika's toe en fruit nog 3 minuten en zet apart.  
  • Snijd de kipfilet in reepjes.  
  • Voeg 1 eetlepel olie in de pan en verhit. 
  • Doe de kipfilet reepjes in je pan en wok ze op hoog vuur. 
  • Als de kipfilet gaar is voeg je de groenten toe en bak je het geheel mee op hoog vuur.  
  • Voeg na ongeveer een minuut de room en de muskaat toe en voeg het zout toe als het begint te sudderen en haal van het vuur.  
  • Verdeel een gelijke hoeveelheid van de kippenvulling over elke pannenkoek. 
  • Vouw de pannenkoeken aan de zijkanten naar binnen toe en rol ze op zoals op de foto. 
  • Verwarm de pannenkoekborek's met kip nog even in de pan zodat ze warm en bruin worden aan beide kanten .

Een reactie posten

0 Reacties