Perzik Crumble
Ingrediënten
6 kleine perziken - 3 grote perziken
2 eetlepels suiker
1 theelepel tarwezetmeel
½ glas water
Ingrediënten voor de Crumble;
50 gr. roomboter -in blokjes gesneden
50 gr. meel
1 eetlepel suiker
Ingrediënten voor het serveren;
roomijs
Bereiding
Voor de Crumble;
- Doe de bloem, suiker en boter in een hakmolen mix totdat je kleine stukjes krijgt
Voor de fruit;
- Snijd je perziken in grote blokjes. Doe de suiker, zetmeel en water in een pan en kook tot een lichte consistentie.
- Als je zetmeelmengsel dik is, meng je deze met je perziken
Combineren;
- Schenk de perziken die je hebt bereid in je ovenschotel en strooi de crumble die je hebt bereid erop.
- Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 30-40 minuten tot de bovenkant bruin is. Haalje perzik crumble uit de oven. Serveer met roomijs.
0 Reacties