Ingrediënten
2 middelgrote bonito's -in partjes gesneden-
2 tomaten
2 rode uien
1 eetlepel suiker
2 eetlepels olijfolie
2-3 takjes verse tijm
zout
Ingrediënten voor Rucola Pesto Saus
1/2 bosje rucola
1-2 handenvol walnoten
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
zout en peper
Ingrediënten om te frituren
1/2 glas bloem
1/2 glas maïsmeel
1,5 glazen olijfolie
zout
Bereiding
- Om pestosaus te maken, was je eerst de bladeren van de rucola.
- Doe dan de rucola blaadjes, walnoten, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie, zout en zwarte peper in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
- Snijd de tomaten op 1 vinger dikte. Snijd de uien in cirkels.
- Leg de tomaten en de uien op een bakplaat. Bestrooi ze met zout, suiker en verse tijmblaadjes.
- Sprenkel de olijfolie en bak in de oven die je op 180 graden hebt verwarmd tot ze bruin zijn.
- Zout de Bonito. Meng de bloem en het maïsmeel en leg het op een plat bord. Bloem de vis helemaal onder en schud het teveel eraf.
- Verhit de olie goed in een grote pan. Bak de vis aan beide kanten. Leg een rij vis, tomaat en ui op een serveerschaal. Bestrooi de rucola met pestosaus en serveer warm.
0 Reacties