Ingrediënten
3 tomaten
1 ui
2 groene paprika's of groene chili peper
2 of 3 takjes verse munt
2 of 3 takjes peterselie
1 ui
2 groene paprika's of groene chili peper
2 of 3 takjes verse munt
2 of 3 takjes peterselie
olijfolie
1 eetlepel Urfa chilivlokken/isot
1 theelepel Sumac
zout
het sap van een halve citroen
1 eetlepel Urfa chilivlokken/isot
1 theelepel Sumac
zout
het sap van een halve citroen
Bereiding
Schil de tomaten en hak ze in blokjes. Hak de ui en groene paprika fijn. Knijp het water van de gehakte ingrediënten uit en doe ze in een grote kom. Hak de munt en peterselie fijn en voeg toe. Breng het op smaak met zout en kruiden. Meng de olijfolie en het citroensap in een kom en giet over de pittige pasta (acili ezme) heen. Eventueel kun je ook geperste knoflook toe voegen naar wens. Dit recept vind ik vooral lekker met Turks brood. Eet smakelijk!
0 Reacties