Subscribe Us

Pizza met vijgen

Pizza met vijgen

Verlang je naar iets dat zowel zoet als hartig is? Dan is dit een heerlijke recept voor pizzaliefhebbers; Zoete pizza met vijgen...


Ingredienten voor het deeg: 

2 glazen bloem 

1 pakje (10 gram) instant gist  

2 eetlepels melk  

3 eetlepels poedersuiker   

2 eetlepels zonnebloemolie 

een snufje zout  

1 blikje (200 ml) room 


Voor de randen van het deeg:  

1 eiwit  

5 verse vijgen  

4 gedroogde vijgen  


Voor de room: 

1 pakje room  

2 eetlepels poedersuiker  


Voor de bovenkant van de pizza met vijgen: 

1 glas amandelen  

4-5 verse vijgen


Bereiding

  • Doe voor het deeg de bloem in een diepe kom en maak een kuil in het midden. 
  • Voeg gist, zout, melk en poedersuiker toe en meng. 
  • Voeg olie en room toe en dek af met een vochtige doek en laat 30 minuten rusten om te gisten. 
  • Verdeel het deeg in tweeën en rol ze elk rond en apart uit. 
  • Breng opgeklopte eiwit aan op de randen. 
  • Schil de verse vijgen en maak er een puree van in een blender. Verdeel de verse vijgenpuree op de zijkanten van de pizza, bestrooi met de fijn gesneden gedroogde vijgen en sluit deze op 1 vingerbreedte langs de randen. 
  • Bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat afkoelen. 
  • Klop voor room, de room in een diepe kom op en voeg de poedersuiker toe.
  • Verdeel de opgeklopte room over de koude pizza heen.
  • Leg de gesneden verse vijgen er op en besprenkel met amandelen. Versier en serveer de pizza met vijgen zoals je wilt. Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties