Ingrediënten
6.5 glazen bloem
1 pakje verse gist
4 eetlepels suiker
1 maatschepje olie voor een glas water
1 glas melk (lauw)
2 eieren (1 eidooier wordt gescheiden)
1 glas water (lauw)
1,5 theelepels zout
Voor de bovenkant: 1,5 eetlepel sesam en/of zwartzaadmengsel (naar smaak)
Bereiding Pogaca
- Smelt de gist in warm water in een kom.
- Voeg er suiker aan toe, meng het en laat het 15 minuten staan.
- Voeg de melk, olie, ei en zout toe en meng.
- Begin met kneden door de bloem geleidelijk toe te voegen. Kneed het deeg totdat het een consistentie heeft bereikt die niet aan de hand blijft plakken.
- Dek het geknede deeg af en laat het 30 minuten rijzen.
- Maak gelijke rondjes van het deeg, druk het in het midden plat met je handen en leg het gewenste ingrediënt zoals kaas in het midden en sluit het.
- Verdeel het eigeel over de pogaca die je op de bakplaat legt.
- Bestrooi de boven kant met sesam en zwarte komijn naar wens.
- Bak je pogaca in een voorvermde oven van 180 graden 25-30 minuten.
Eet smakelijk!
0 Reacties