Subscribe Us

Pogaca


Ingrediënten

 6.5 glazen bloem

1 pakje verse gist

4 eetlepels suiker 

1 maatschepje olie voor een glas water 

1 glas melk (lauw) 

2 eieren (1 eidooier wordt gescheiden) 

1 glas water (lauw) 

1,5 theelepels zout 

Voor de bovenkant: 1,5 eetlepel sesam en/of zwartzaadmengsel (naar smaak)


Bereiding Pogaca

  • Smelt de gist in warm water in een kom. 
  • Voeg er suiker aan toe, meng het en laat het 15 minuten staan.  
  • Voeg de melk, olie, ei en zout toe en meng.  
  • Begin met kneden door de bloem geleidelijk toe te voegen. Kneed het deeg totdat het een consistentie heeft bereikt die niet aan de hand blijft plakken.  
  • Dek het geknede deeg af en laat het 30 minuten rijzen.  
  • Maak gelijke rondjes van het deeg, druk het in het midden plat met je handen en leg het gewenste ingrediënt zoals kaas in het midden en sluit het.  
  • Verdeel het eigeel over de  pogaca die je op de bakplaat legt.  
  • Bestrooi de boven kant met sesam en zwarte komijn naar wens.
  • Bak  je pogaca in een voorvermde oven van 180 graden 25-30 minuten.
Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties