Subscribe Us

Rijst met amandelen

Rijst met amandelen


Ingrediënten

1 glas gepelde amandelen 

2 eetlepels olijfolie 

1 - 2 eetlepels roomboter 

2 glazen rijst 

1 handvol krenten 

3 glazen kippenbouillon 

zout 

zwarte peper


Bereiding

  • Week de rozijnen
  • Was de rijst.
  • Rooster de amandelen in een steelpan zonder olie en voeg de roomboter en olijfolie toe. Als de amandelen verkleuren en de boter smelt, voeg je de rijst en de krenten toe en bak. 
  • Voeg de zout, peper en 3 glazen kippenbouillon toe en roer één keer met een houten lepel. Dek af en laat het koken op hoog vuur. Als het begint te koken zet je de vuur laag en kook je het tot het water volledig is opgenomen door de rijst.
  • Open het deksel, roer het een beetje en doe er 2 vellen keukenpapier overheen.
  •  Sluit het deksel en laat het rusten.


Een reactie posten

0 Reacties