Subscribe Us

Mevlut pilavi

Rijst met kip en kikkererwten

Pilav met kip en kikkererwten; Je kunt het serveren bij een groentemaaltijd of consumeren met augurken en ayran. Allerlei heerlijk: hier is het recept voor pilav met kip en kikkererwten!

Ingrediënten

2 kipfilets 1glas rijst 

1 glas gekookte kikkererwten 

2 eetlepels roomboter 

4 glazen water 

1 theelepel zwarte peper 

1,5 theelepels zout


Bereiding

  • Doe de kipfilets in een pan en voeg er 3 glazen water aan toe. 
  • Laat het koken tot het vlees gaar is. Zet de kippen apart als ze gaar zijn en versnipper de kipfilet.
  • Laat het kippenbouillon staan. Dit heb je nodig voor de rijt. 
  • Was de rijst en giet het water af. 
  • Doe de roomboter in een pan en laat het smelten. Voeg de rijst toe en en blijf roeren met ene houten lepel tot je rijst transparant begint te worden, voeg dan de 2 glazen kippenbouillon uit de pan toe aan je rijst. 
  • Voeg de kikkererwten, zout en peper toe en dek de pan af. 
  • Haal de rijst van het vuur als de rijst het water volledig heeft opgenomen. 
  • Laat je pilav brouwen met het deksel van je pan dicht. 
  • Als je rijst gebrouwen is, meng je de pilav door een paar keer te roeren met een houten lepel. 
  • Serveer door er versnipperde kip aan toe te voegen. 
Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties