Ingrediënten
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels roomboter
2 glazen water 2 glazen basmatirijst
1 snufje zout
1 citroenschil
een bosje dille
een bosje peterselie
8 tot 10 takjes munt
5 - 6 takken verse basilicum
7 - 8 augurken
Ingrediënten voor de top
1 eetlepel roomboter
1 handvol rauwe amandelen
Bereiding
- Zet je pan op het vuur, zet het vuur aan en laat het opwarmen.
- Voeg de roomboter en olijfolie toe, voeg twee glazen water toe en laat het water koken.
- Voeg de rijst toe aan het kokende water, breng op smaak met zout en laat de rijst koken.
- Terwijl je rijst kookt, hak je al je verse kruiden fijn en snijd je de augurken in kleine plakjes.
- Nadat je rijst is gekookt, haal je je pan van het vuur af en voeg je de gesneden augurken en de fijngehakte verse kruiden toe en meng je het met de rijst.
- Leg een papieren handdoek op de pan en laat je rijst brouwen.
- Rasp de citroenschillen fijn. Voeg de citroenschillen toe aan je brouwende rijst.
- Smelt de roomboter in een kleine pan en rooster de rauwe amandelen.
- Leg je gebrouwen rijst op een serveerschaal en versier het met geroosterde amandelen.
Eet smakelijk!
0 Reacties