Pilav - Rijst- heeft een speciale plaats in de Turkse keuken. Als aanvulling op alle maaltijden worden alle soorten rijst regelmatig bereid, die veel soorten kent, van gewoon tot tomaat, met vlees etc. Laten we dit keer het recept rijst met runderlever proberen. Dus hoe wordt rijst met runderlever gemaakt, vertel ik je hieronder!
Hoe maak je Rijst met runderlever?
Ingrediënten
1 kom rijst
250 gram runderlever
2,5 eetlepels krenten
2,5 eetlepels pijnboompitten
1 ui
Een halve theelepel kaneel
Een halve theelepel lente kruid
Zwarte peper
Bereiding
- Doe de rijst in warm water en laat minimaal 20 minuten rusten.
- Snijd de lever in blokjes.
- Hak vervolgens de ui fijn. Frituur de ui in een pan en en voeg de pijnboompitten toe als de ui roze begint te worden.
- Voeg als de pijnboompit goudgeel verkleurt de lever toe en als je zeker weet dat hij gaar is, giet je de rijst af en doe je deze in de pan.
- Voeg dan de kruiden toe en bak een beetje.
- Giet 2 kommen heet water bij de rijst en voeg het zout toe.
- Meng de rijst en laat het brouwen.
Eet smakelijk...
0 Reacties