Sütlaç of ook wel "Rijstdessert" genoemd, is een geweldig dessert voor degenen die melk dat verbrand is willen proeven :)
Hoe maak je Rijstdessert uit de Oven ?
Ingrediënten
1 liter melk2 glazen water
1 kopje rijst
halve glas suiker naar wens
Bereiding
- Was de rijst goed met koud water.
- Kook de rijst samen met het water in de pan tot het kookt.
- Voeg de melk toe als het water nog niet kookt en kook geduldig al roerend op middelhoog vuur.
- Lang koken op middelhoog vuur zorgt voor meer smaak.
- Als het begint te pruttelen, voeg je de suiker toe, breng het nog een keer aan de kook, haal het van het vuur en giet het in de kommen om te serveren.
- Plaats het dan in de voorverwarmde oven en wacht tot de bovenkant bruin is.
- Laat het even afkoelen en zet de rijstdessert's in de koelkast.
- Serveer je Rijstdessert uit de Oven koud!
0 Reacties