Subscribe Us

Rodekool Salade


Hoe maak je Rode kool salade?

Ingrediënten

 ½ rode kool

1 wortel - geraspt

2 komkommers -geraspt

½ rode ui

3 - 4 takjes koriander

1 handvol walnoten

1 limoenschil

1 handvol rozijnen 

Ingrediënten voor saus;

1 eetlepel olijfolie

limoensap

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel Griekse yoghurt


Bereiding

  • Week de druiven in heet water.
  • Snijd de rode kool doormidden. Zet de kool op het aanrecht, met de wortel naar beneden en snijd hem in dunne plakjes.
  • Doe de gesneden kool in een mengkom en wrijf deze goed in met 1 eetlepel zout.
  • Rasp de wortel.
  • Rasp alleen de buitenste delen van de komkommers, rasp niet de zaad delen.
  • Pers het sap van de kool, komkommer en wortel uit met een kaasdoek of met je handen.
  • Snijd de rode ui in kleine stukjes. Knijp de kool en komkommer goed uit.
  • Rasp de schil van de limoen. Hak de korianderstengels fijn. Hak de walnoten grof.
  • Giet het sap van de rozijnen af. Meng alles wat je hak en snijdt in een mengkom.

Voor de saus; 

Meng alle ingrediënten voor de saus met de salade die je hebt bereid en serveer.

Een reactie posten

0 Reacties