Ingrediënten
½ rode kool
1 wortel - geraspt
2 komkommers -geraspt
½ rode ui
3 - 4 takjes koriander
1 handvol walnoten
1 limoenschil
1 handvol rozijnen
Ingrediënten voor saus;
1 eetlepel olijfolie
limoensap
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel Griekse yoghurt
Bereiding
- Week de druiven in heet water.
- Snijd de rode kool doormidden. Zet de kool op het aanrecht, met de wortel naar beneden en snijd hem in dunne plakjes.
- Doe de gesneden kool in een mengkom en wrijf deze goed in met 1 eetlepel zout.
- Rasp de wortel.
- Rasp alleen de buitenste delen van de komkommers, rasp niet de zaad delen.
- Pers het sap van de kool, komkommer en wortel uit met een kaasdoek of met je handen.
- Snijd de rode ui in kleine stukjes. Knijp de kool en komkommer goed uit.
- Rasp de schil van de limoen. Hak de korianderstengels fijn. Hak de walnoten grof.
- Giet het sap van de rozijnen af. Meng alles wat je hak en snijdt in een mengkom.
Voor de saus;
Meng alle ingrediënten voor de saus met de salade die je hebt bereid en serveer.
0 Reacties