Een makkelijk basisrecept voor een lekkere romige tomatensoep.
Ingredienten
5-6 tomaten
1 glas water water
gerst noodle
olijfolie
kippenbouillon blok
1 tomatenpuree
Topping
geraspte kaas
basilicum
Bereiding
- Snijd eerst de tomaten door vieren en doe ze in een middelgrote pan. Voeg 1 glas water, de olijfolie, de gerstnoodle, kippenbouillon blok en de tomatenpuree toe en zet je pan op middelhoog vuur.
- Breng alle ingrediënten aan de kook. Kook nog ongeveer 10 minuten op laag vuur tot de gerst noodle zacht is geworden.
- Haal nu je pan van het vuur af en mix met een blender tot een geheel. Je soep is al bijna klaar!
- Als je soep iets te dik is voeg je er wat gekookt water en zout bij naar wens en mix je nog een keer met de blender.
- Garneer met geraspte kaas en fijngehakte basilicum.
Eet smakelijk.
0 Reacties