Subscribe Us

Rundvlees stoofpot

 

Hoe maak je Runvlees stoofpot?

Ingrediënten

800 gram mager in blokjes gesneden rundvlees

400 gram sjalot ui 

10 teentjes knoflook 

2 eetlepels olijfolie 

1 eetlepel roomboter 

1 eetlepel tomatenpuree 

1 dessertlepel azijn 

1 theelepel zout 

1 theelepel zwarte peper 

1 laurierblad


Bereiding

  • Was de magere in blokjes gesneden vlees in veel water en droog het af met keukenpapier.  
  • Verhit de olijfolie in een diepe pan. 
  • Doe het in blokjes gesneden vlees in de pan en bak het op hoog vuur tot het zijn eigen sap afvoert en weer opneemt.  
  • Voeg voldoende gekookt water toe zodat het het vlees bedekt en zet het kookproces voort op middelhoog vuur met de deksel open.  
  • Schil de sjalotjes en knoflook en laat ze heel.  
  • Voeg de tomatenpuree, sjalotjes, knoflook, azijn, zout, zwarte peper en laurierblad toe aan het zachte vlees en meng.  
  • Voeg nog gekookt water toe zodat het water 1 cm boven het gerecht komt en zet het kookproces voort op laag vuur. 
  • Voeg ondertussen roomboter toe om smaak te geven. 
  • Als de ui en knoflook zacht worden is je rundvlees stoofpot
  •  klaar. 
  • Serveer warm!

Een reactie posten

0 Reacties