Hoe maak je Runvlees stoofpot?
Ingrediënten
800 gram mager in blokjes gesneden rundvlees
400 gram sjalot ui
10 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel tomatenpuree
1 dessertlepel azijn
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 laurierblad
Bereiding
- Was de magere in blokjes gesneden vlees in veel water en droog het af met keukenpapier.
- Verhit de olijfolie in een diepe pan.
- Doe het in blokjes gesneden vlees in de pan en bak het op hoog vuur tot het zijn eigen sap afvoert en weer opneemt.
- Voeg voldoende gekookt water toe zodat het het vlees bedekt en zet het kookproces voort op middelhoog vuur met de deksel open.
- Schil de sjalotjes en knoflook en laat ze heel.
- Voeg de tomatenpuree, sjalotjes, knoflook, azijn, zout, zwarte peper en laurierblad toe aan het zachte vlees en meng.
- Voeg nog gekookt water toe zodat het water 1 cm boven het gerecht komt en zet het kookproces voort op laag vuur.
- Voeg ondertussen roomboter toe om smaak te geven.
- Als de ui en knoflook zacht worden is je rundvlees stoofpot
- klaar.
- Serveer warm!
0 Reacties