Subscribe Us

Sekerpare dessert

Sekerpare dessert




Ingrediënten

2 eieren

125 gram boter  

1 kopje griesmeel  

1 kopje vanille  

1 kopje olie  

1 kopje poedersuiker  

1 kopje bakpoeder  

Iets meer dan 3 glazen bloem


Ingrediënten voor de siroop 

3 kopjes suiker  

4 glazen water  

1 eetlepel citroensap


Bereiding

  • Meng voor de siroop van het dessert de suiker en het water in een pan en zet het op het vuur. 
  • Als de siroop begint te koken, zet je het vuur lager en voeg je het citroensap toe.  
  • Nadat je het goed hebt gemengd en nog 15 minuten hebt gekookt, haal je de sorbet van het vuur om af te koelen en laat je het rusten.  
  • Meng voor het deeg 1 ei met boter, olie, poedersuiker, griesmeel, vanille en bakpoeder in een diepe kom en kneed goed.  
  • Voeg dan langzaam de bloem toe tot je een zachte deeg krijgt. Neem stukjes van het geknede deeg en vorm er een ovaal van. 
  • Leg de sekerpare vormpjes op een ingevette bakplaat. Herhaal dit proces totdat al het deeg gedaan is. 
  • Verdeel de dooier van 1 ei over de sekerpare dat je op de bakplaat legt en snijd met de achterkant van een vork lange een kras op de sekerpare vormen. dit zorgt ervoor dat je sekerpare's desiroop gemakkelijk opnemen. 
  • Bak de sekerpare in een voorverwarmde oven van180 graden oven tot de bovenkant bruin is.  
  • Giet de siroop 2 minuten nadat je je gebakken sekerpare's uit de oven hebt gehaald. 
  • Laat je sekerpare met siroop 1-2 uur rusten.  
  • Nadat het siroop is opgenomen door de sekerpare, kun je ze direct serveren. Je kunt het eventueel versieren met gestampte pistache! Eet smakelijk...



Een reactie posten

0 Reacties