Subscribe Us

Spinaziecake met room

Spinaziecake met room



Spinazie cake met room; Een uniek recept dat je ogen zal opvrolijken met zijn kleur en opwarmen met zijn zoete smaak. Hoewel de spinazie cake met room in de eerste instantie vreemd klinkt, zal het zijn plaats innemen tussen je recepten als je het eenmaal hebt geprobeerd. Je gasten die het spinazie cake met room recept niet kennen, kunnen de spinazie cake met room als pistache cake beschouwen! Want de spinazie die inde spinazie cake met room zit proef je helemaal niet! Dit is de zoetste geniet vorm van spinazie. De spinazie cake met room past heel goed bij thee of koffie..

Ingrediƫnten

2 eieren  

1,5 glas suiker 

2 glazen bloem 

1 pakje bakpoeder

1 pakje vanille 

een half glas olie 

200 g spinazie (een half glas gepureerd) 


IngrediĆ«nten voor de room: 

1 pakje slagroom 

1 glas koude melk 


Bereiding

  • Was en hak de spinazie. 
  • Rooster de spinazie totdat het water vrij komt. 
  • Pureer het met een blender of met een mixer in een diepe kom. 
  • Klop de slagroom met een glas melk en bewaar in de koelkast.
  • Klop het ei en de suiker. (Ongeveer 4-5 minuten) 
  • Voeg vervolgens olie, vanille, bakpoeder, de spinaziepuree en de bloem toe en meng. 
  • Giet het in een ingevette bakplaat met bakpapier en bak in een voorverwarmde oven van 180 graden. (controleer af en toe met een tandenstoker of de cake gaar is) 
  • Haal de bakplaat uit de over en snijd de randen er af. Doe de gesneden randen in een robot of hakmolen en verkruimel deze en laat de spinazie cake afkoelen.
  • Verdeel je bereide slagroom over de spinazie cake. 
  • Bestrooi de verkruimelde cake randjes over je spinazie cake heen en je spinazie cake met room is klaar. 

Een reactie posten

0 Reacties