Spinaziecake met room
Ingrediënten
2 eieren
1,5 glas suiker
2 glazen bloem
1 pakje bakpoeder
1 pakje vanille
een half glas olie
200 g spinazie (een half glas gepureerd)
Ingrediënten voor de room:
1 pakje slagroom
1 glas koude melk
Bereiding
- Was en hak de spinazie.
- Rooster de spinazie totdat het water vrij komt.
- Pureer het met een blender of met een mixer in een diepe kom.
- Klop de slagroom met een glas melk en bewaar in de koelkast.
- Klop het ei en de suiker. (Ongeveer 4-5 minuten)
- Voeg vervolgens olie, vanille, bakpoeder, de spinaziepuree en de bloem toe en meng.
- Giet het in een ingevette bakplaat met bakpapier en bak in een voorverwarmde oven van 180 graden. (controleer af en toe met een tandenstoker of de cake gaar is)
- Haal de bakplaat uit de over en snijd de randen er af. Doe de gesneden randen in een robot of hakmolen en verkruimel deze en laat de spinazie cake afkoelen.
- Verdeel je bereide slagroom over de spinazie cake.
- Bestrooi de verkruimelde cake randjes over je spinazie cake heen en je spinazie cake met room is klaar.
0 Reacties