Subscribe Us

Sulu köfte

Sulu köfte met aardappelen en gehaktballetjes




Ingrediënten


200 g rundergehakt 
3 middelgrote aardappelen
1 ui 
2 eetlepels bulgur 
2 eetlepels tomatenpuree of peperpasta (salca)
2 eetlepels zonnebloemolie 
2 eetlepels bloem 
2-3 teentjes knoflook geperst 
zout 
zwarte peper 
chili vlokken (Pulbiber)
zoete paprikapoeder ( Tatli toz biber)


Bereiding


Maak eerst de gehaktballetjes voor het gerecht. Voeg bulgur, geperste knoflook, kruiden en een beetje zout toe aan het gehakt en kneed goed. Maak gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Als je tijd hebt, kun je het 15 minuten in de koelkast laten rusten. Doe de bloem in een dienblad en rol de gehaktballetjes door de bloem heen. Hak de uien fijn en fruit ze in olie tot ze een roze kleur krijgen. Voeg de tomatenpuree of peperpasta toe en bak. Snijd de aardappelen in blokjes,voeg toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg tot 2 vingers boven de aardappelen water toe en laat het geheel koken. Als het begint te koken voeg je de gehaktballetjes toe en voeg je de zout en de kruiden toe. Kook het geheel op laag vuur. Controleer af en toe het water tijdens het koken. (Controleer het water van tijd tot tijd totdat de maaltijd gaar is en voeg indien nodig toe.) Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties