Subscribe Us

Tahin koekjes

Koekjes die in de 7e eeuw werden bereid om de temperatuur van de oven te regelen, werden in de loop van de tijd omgevormd tot desserts. Begonnen zich te verspreiden in het Midden-Oosten en de Balkan in de 17e eeuw; Gepresenteerd met stukjes chocolade en fruit. Tahin, dat rijk is aan calcium, is een van de ingrediƫnten die worden gebruikt bij het maken van koekjes.

 IngrediĆ«nten

1 glas tahin

 1 kopje zonnebloemolie

 1 glas poedersuiker

 Een half glas geplette walnoten 

1 pakje vanille 

2 glazen bloem


Bereiding

  • Meng allereerst tahin, olie, suiker, vanille en walnoot in een kom. 
  • Voeg beetje bij beetje bloem toe en kneed. voeg zo nodig bloem toe. 
  • Neem stukjes ter grootte van een walnoot van het deeg dat je hebt bereid, rol ze op en leg ze op een bakplaat met bakpapier. 
  • Bak in een voorverwarmde oven van 170 graden tot ze lichtbruin zijn. 
  • Leg de koekjes als ze gaar zijn op een rooster en laat ze afkoelen. 

Een reactie posten

0 Reacties