Tahini Melasse Soufflé
Ingrediënten
125 gr. boter
75 gr. tahini ( sesampasta )
75 gr. melasse
100 gr. kristalsuiker
4 eieren (eigeel en eiwit)
2 eidooiers
90 gr. bloem
½ pakje bakpoeder
75 gr. tahini ( sesampasta )
75 gr. melasse
100 gr. kristalsuiker
4 eieren (eigeel en eiwit)
2 eidooiers
90 gr. bloem
½ pakje bakpoeder
Bereiding
Vet de soufflébakjes in met boter naar boven toe en verdeel de suiker over de ingevette soufflébakjes. Smelt de boter in een pan, voeg dan de tahin en melasse toe en meng het met de roomboter. Haal dan je tahin en melasse van het vuur en laat het lauw worden.
Klop de eieren en de suiker in een aparte kom tot ze schuimig worden.Voeg langzaam het mengsel van tahin en melasse toe aan het eimengsel en meng. Je Tahini Melasse Soufflé mengsel is klaar 😊
Voeg de bloem en bakpoeder toe om een homogene consistentie te krijgen. Vul de ingevette soufflébakjes en bak ze 14-15 minuten in een oven van 180 graden.
0 Reacties