Subscribe Us

Tiramisu

Hoe maak je Tiramisu ?

Ingrediƫnten

4 eieren

4 kopjes suiker

3,5 kopjes bloem

1 kopje warm water

1 pakje bakpoeder

1 pakje vanille

3 eetlepels cacao

Voor de room:

2 kopjes bloem

1 ei

2 kopjes suiker

4 glazen melk

1 pakje labne-kaas

Om de cake te laten weken:

2 eetlepels nescafƩ

1 glas heet water

Cacao als topping


Bereiding

  • Klop het eiwit en de dooiers apart met suiker schuimig.
  • Meng na het opschuimen en blijf kloppen door water, bloem, vanille, bakpoeder en cacao toe te voegen. Als het cakebeslag klaar is, bak je het in een klemvorm in de oven.

Voor de Room;

  • Meng ondertussen de bloem, suiker, melk en eieren tot ze de dikte van pudding hebben en kook op middelhoog vuur.
  • Als het begint te pruttelen meng dan de labneh kaas erdoor en klop het goed met een garde.
  • Snijd de cake die je uit de oven haalt horizontaal door midden en bevochtig de beide cake's met heet water gemend met NescafĆ©.
  • Verdeel de room over de cake en doe de andere cake er boven op.
  • Verdeel de andere helft van de room erover heen. 
  • Zeef de cacao en decoreer je tiramisu.
  • Laat je tiramisu afkoelen in de koelkast.
  • Serveer je tiramisu koud...
Tip: Als je weinig tijd hebt kun je de cake ook kant en klare cacaco taartbodem gebruiken.

Geniet smakelijk!



Een reactie posten

0 Reacties