Subscribe Us

Tomaten rijst



Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie 

2 eetlepels roomboter 

2 glazen rijst 

3 rijpe tomaten - geschild 

zout zwarte peper 

1 eetlepel 

suiker 

1,5 glazen water


Bereiden

  • Was de rijst met kraanwater.  
  • Smelt de roomboter in een pan
  • Voeg de olijfolie eraan toe. 
  • Voeg de gewassen rijst toe aan de pan, voeg wat zout toe en begin met roosteren. 
  • Snijd de tomaten in een kom met de hand in grote stukken en voeg ze toe aan de geroosterde rijst en meng. 
  • Breng op smaak met zout, peper en suiker. Voeg het water toe, sluit het deksel en laat op laag vuur koken. Als het water is opgenomen, is je rijst klaar.
  • Om de bodem van de rijst een beetje te behouden, meng het niet na het koken, maar zet er keukenpapier op en sluit. Serveer warm..
Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties