Meestal gebruiken we tonijn in recepten zoals salades en pasta's, maar het is eigenlijk heel geschikt om warme maaltijden mee te koken. Ik zei bijvoorbeeld hoe zou het zijn als ik vandaag de eiwitrijke tonijn met tomatensaus kook, het bleek echt een heerlijke maaltijd te zijn.
Hoe maak je Tonijn met tomatensaus?
Ingrediënten
4 tonijnfilets
1 tomaat uit blik
1 ui
2 eetlepels olijfolie
half kopje witte azijn
12 zwarte olijven
100 ml water
basilicum
zout
zwarte peper
Bereiding
- Schil de ui en snij in blokjes.
- Zeef de tomaat.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak beide kanten van de tonijn.
- Voeg de tomaten en olijven toe.
- Voeg de azijn toe en voeg na een beetje koken het water toe, breng de vis op smaak met zout en peper.
- Open het deksel nadat het kookproces is voltooid.
- Leg de tonijn met de saus op de serveerschalen.
- Garneer met basilicumblaadjes en serveer.
Eet smakelijk..
0 Reacties