Subscribe Us

Turkse baklava met melk


Sütlü Nuriye;

Ingrediënten

50 vellen kant en klare baklava deeg 

350 gr. roomboter 

4 glazen grof gemalen hazelnoten 

Ingrediënten voor de siroop 

3 glazen suiker 

3 glazen melk 

1,5 glazen water


Bereiding

  • Smelt de roomboter in een kleine steelpan. Scheid het bovenste en onderste melkgedeelte en verkrijg een heldere boter. 
  • Vet de bodem van uw rechthoekige glazen ovenvorm in met gesmolten roomboter met behulp van een een keukenkwast. 
  • Snijd de baklava deeg op maat van je ovenvorm en zet 25 stukken baklava deeg klaar, 
  • Smeer tussen elke baklava deeg roomboter en plaats ze in je ovenvorm of bakplaat. 
  • Als de eerste 25 lagen klaar zijn, strooi je de hazelnoten gelijkmatig over alle kanten en bedek je met nog 25 lagen baklava deeg door ze opnieuw in te smeren. 
  • Snijd je dessert in gelijke vierkante plakjes alvorens in de oven te doen. 
  • Bak 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.  

Opmerking: Als u geen gemalen hazelnoten kunt vinden, kunt u ook hele hazelnoten zelf dun snijden.  

Voor de siroop; 

  • Voeg water en suiker toe in een pan, roer tot de suiker oplost en kook. 
  • Voeg de melk toe aan je kokende sorbet en meng voorzichtig zonder het van het vuur te halen. 
  • Als de Sutlu Nuriye met melk uit de oven komt, gschenk dan de warme siroop aan het lauwe dessert en serveer als het dessert afkoelt.
Eet smakelijk!



Een reactie posten

0 Reacties