Ingrediënten
50 vellen kant en klare baklava deeg
350 gr. roomboter
4 glazen grof gemalen hazelnoten
Ingrediënten voor de siroop
3 glazen suiker
3 glazen melk
1,5 glazen water
Bereiding
- Smelt de roomboter in een kleine steelpan. Scheid het bovenste en onderste melkgedeelte en verkrijg een heldere boter.
- Vet de bodem van uw rechthoekige glazen ovenvorm in met gesmolten roomboter met behulp van een een keukenkwast.
- Snijd de baklava deeg op maat van je ovenvorm en zet 25 stukken baklava deeg klaar,
- Smeer tussen elke baklava deeg roomboter en plaats ze in je ovenvorm of bakplaat.
- Als de eerste 25 lagen klaar zijn, strooi je de hazelnoten gelijkmatig over alle kanten en bedek je met nog 25 lagen baklava deeg door ze opnieuw in te smeren.
- Snijd je dessert in gelijke vierkante plakjes alvorens in de oven te doen.
- Bak 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Opmerking: Als u geen gemalen hazelnoten kunt vinden, kunt u ook hele hazelnoten zelf dun snijden.
Voor de siroop;
- Voeg water en suiker toe in een pan, roer tot de suiker oplost en kook.
- Voeg de melk toe aan je kokende sorbet en meng voorzichtig zonder het van het vuur te halen.
- Als de Sutlu Nuriye met melk uit de oven komt, gschenk dan de warme siroop aan het lauwe dessert en serveer als het dessert afkoelt.
Eet smakelijk!
0 Reacties