Turkse ovenschotel met vlees en groenten
Hak de ingrediƫnten fijn, strooi de kruiden, giet de olie en tomatenpuree, hupsakee in de oven! :)Ingrediƫnten
1 kilo krieltjes
3 wortelen (in blokjes)
400 gram ui
3 capia-paprika's (gehakt)
3 groene paprika's (gehakt)
5 kruidnagels
10 champignons (gehakt)
1 kilo tomaat (in plakjes)
1,5 glas tomatenpuree in water opgelost
1 kilo rundvlees (julienne gesneden)
halve glas olie
1 theelepel zout
2 theelepels zwarte peper
1 theelepel rode peper
1 theelepel tijm
Bereiding
- Voeg de krieltjes, wortelen, sjalotten, capiapepers, groene paprika's, knoflook, champignons en tomaten op de ovenschaal en meng goed.
- Giet de opgeloste tomatenpuree in ovenschaal en meng alle groenten ermee.
- Verdeel het rundvlees over de schaal met groenten.
- Voeg de olie, het zout en de kruiden toe.
- Pas het formaat van het bakpapier aan uw ovenschaal en plaats het op je gerecht zodat het precies past.
- Bak gedurende 80 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
- Serveer warm.
0 Reacties