Subscribe Us

Turkse ovenschotel

Turkse ovenschotel met vlees en groenten

Hak de ingrediënten fijn, strooi de kruiden, giet de olie en tomatenpuree, hupsakee in de oven! :)

Ingrediënten

1 kilo krieltjes 

3 wortelen (in blokjes) 

400 gram ui 

3 capia-paprika's (gehakt) 

3 groene paprika's (gehakt) 

5 kruidnagels 

10 champignons (gehakt) 

1 kilo tomaat (in plakjes) 

1,5 glas tomatenpuree in water opgelost

1 kilo rundvlees (julienne gesneden) 

halve glas olie 

1 theelepel zout 

2 theelepels zwarte peper 

1 theelepel rode peper 

1 theelepel tijm


Bereiding

  • Voeg de krieltjes, wortelen, sjalotten, capiapepers, groene paprika's, knoflook, champignons en tomaten op de ovenschaal en meng goed.  
  • Giet de opgeloste tomatenpuree in ovenschaal en meng alle groenten ermee.  
  • Verdeel het rundvlees over de schaal met groenten. 
  • Voeg de olie, het zout en de kruiden toe. 
  • Pas het formaat van het bakpapier aan uw ovenschaal en plaats het op je gerecht zodat het precies past.
  • Bak gedurende 80 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. 
  • Serveer warm.

Een reactie posten

0 Reacties