Subscribe Us

Turkse pizza Borek


Hoe maak je Turkse pizza Borek ?

Ingrediënten

3 keer kant en klare borek deeg

300 gram rundergehakt

2 uien

3 groene paprika's

2 rode paprika's

2 teentjes knoflook

2 eetlepels tomatenpuree

een half bosje peterselie

half kopje olie

zout

gemalen rode peper


Bereiding Turkse pizza Borek

  • Snijd de uien in kleine blokjes. Haal de zaadjes van de paprika's eruit en snijd ze ook in hele kleine blokjes.
  • Pers de knoflook fijn. Kneed het gehakt, groenten, tomatenpuree, zout, peper en olie in een diepe kom.
  • Klop voor de saus het ei, de melk en de olie in een kom.
  • Vet de bakplaat in met roomboter. Verdeel er een stuk deeg over. Breng de saus die je hebt bereid aan op het deeg. Strooi het tweede deeg erop en verdeel de saus opnieuw. 
  • Leg in de laatste fase het derde deeg op de bakplaat.
  • Verdeel de vulling die je hebt bereid over elk deel van je deeg.
  • Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Als het deeg warm is, wikkel het dan in een rol en snijd het in plakjes.
  • Je Turkse pizza Borek is klaar!

Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties