Subscribe Us

Turkse Pizza ( Lahmacun )

Turkse Pizza  ( Lahmacun )





Ingrediënten voor 4 personen

300 gr. rundergehakt,
1 geraspte ui
1 eetlepel peperpasta (salca)
2 rijpe tomaten
1 handvol fijngehakte peterselie
1 snufje paprikapoeder
1 theelepel chili vlokken
2 eetlepels water
Zout 
Zwarte peper
50 gr. margarine -desgewenst-


Ingrediënten voor het deeg

300 gr. bloem (13 eetlepels) 
1 glas water (ongeveer 200 ml) 
3-4 gr. Verse gist
1 theelepel zout
1 snufje suiker


Bereiding

Meng voor het deeg de gist en de suiker in het water. Doe de bloem en het zout in de mengkom. Open het midden als een zwembad en giet het water met gist er in.Voeg langzaam met behulp van een lepel de bloem en meng . Maak er een zachte deeg van. Laat het minimaal een half uur rijzen.  

Terwijl het deeg aan het rijzen is; Doe voor de vulling het gehakt, geraspte ui, gehakte peterselie, peperpasta, paprikapoeder, chilli vlokken, margarine en zout in een kom. Voeg er 2 eetlepels water bij en meng goed.  Verdeel het deeg in bolletjes van gewenste grootte.

Open met behulp van een roller ieder bolletje in een dunne ronde pizzadeeg. Verdeel de vulling over het deeg met de achterkant van een lepel of met je hand.  Verwarm de oven op 220 graden, bak de Lahmacun in de hete oven voor ongeveer 5-7 minuten.  Serveer warm, met groenten en citroen.

Een reactie posten

0 Reacties