Subscribe Us

Venkel borek

 Venkel borek


Ingrediënten

3 bosjes verse venkel -fijngesneden-

4 eetlepels olijfolie 

4 middelgrote uien 

zout, peper, gemalen rode peper 

3 eieren 

3 vellen deeg 

1 glas yoghurt 

1 eetlepel sesam 

zwarte komijn  

Voor erop:

 1 theeglas melk


Bereiding

  • Fruit de gesneden uien in 2 eetlepels olijfolie. 
  • Voeg fijngesneden venkel, zout, zwarte peper en gemalen rode peper toe en bak tot de venkel zacht wordt. 
  • Voeg 2 losgeklopte eieren toe. 
  • Zet het na 2-3 minuten bakken opzij om af te koelen.
  • Verdeel 1 filodeeg op een ingevette bakplaat. Zor ervoor dat het deeg langs de randen iets uitsteekt.
  • Leg 1 eetlepel yoghurt apart en klop 2 eetlepels olijfoliesamen met de resterende yoghurt. 
  • Breng dit mengsel met behulp van een keukenkwast aan op het deeg. 
  • Snijd de resterende 2 filodegen doormidden om 4 stukken te verkrijgen. Verdeel de twee stukken deeg met yoghurtmengsel ook over de bakplaat.
  • Giet het venkelmengsel in het middengedeelte. 
  • Verdeel de resterende 2 stukken deeg op dezelfde manier bovenop en vouw de delen die aan de randen van de bakplaat uitsteken op het deeg. 
  • Klop het resterende ei los met 1 eetlepel yoghurt en smeer dit over het deeg met een kwast. Besprenkel het met sesamzaad en zwart zaad.
  • Bak de Venkel borek 35-40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Giet de melk nadat je de Venkel borek uit de oven hebt gehaald. 
  • Snijd het deeg in plakjes en serveer warm. 


Een reactie posten

0 Reacties