Venkel borek
Ingrediënten
3 bosjes verse venkel -fijngesneden-
4 eetlepels olijfolie
4 middelgrote uien
zout, peper, gemalen rode peper
3 eieren
3 vellen deeg
1 glas yoghurt
1 eetlepel sesam
zwarte komijn
Voor erop:
1 theeglas melk
Bereiding
- Fruit de gesneden uien in 2 eetlepels olijfolie.
- Voeg fijngesneden venkel, zout, zwarte peper en gemalen rode peper toe en bak tot de venkel zacht wordt.
- Voeg 2 losgeklopte eieren toe.
- Zet het na 2-3 minuten bakken opzij om af te koelen.
- Verdeel 1 filodeeg op een ingevette bakplaat. Zor ervoor dat het deeg langs de randen iets uitsteekt.
- Leg 1 eetlepel yoghurt apart en klop 2 eetlepels olijfoliesamen met de resterende yoghurt.
- Breng dit mengsel met behulp van een keukenkwast aan op het deeg.
- Snijd de resterende 2 filodegen doormidden om 4 stukken te verkrijgen. Verdeel de twee stukken deeg met yoghurtmengsel ook over de bakplaat.
- Giet het venkelmengsel in het middengedeelte.
- Verdeel de resterende 2 stukken deeg op dezelfde manier bovenop en vouw de delen die aan de randen van de bakplaat uitsteken op het deeg.
- Klop het resterende ei los met 1 eetlepel yoghurt en smeer dit over het deeg met een kwast. Besprenkel het met sesamzaad en zwart zaad.
- Bak de Venkel borek 35-40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Giet de melk nadat je de Venkel borek uit de oven hebt gehaald.
- Snijd het deeg in plakjes en serveer warm.
0 Reacties