Ingrediënten
1 zeebaars (ongeveer 1.250 kg, kop en staart en de schubben niet verwijderd)
Bakpapier
1 kg. zeezout
1 kg. tafel zout
1 glas water
4 eiwitten
2-3 laurierblaadjes
1 citroen
1 takje rozemarijn
1 ui
1 teen knoflook
1 takje verse tijm
Bereiding
- Meng de zeezout, keukenzout, 4 eiwitten en water in een mengkom tot een pasta.
- Leg het bakpapier op de bakplaat en leg de helft van het zoutmengsel op de bakplaat zodat het een ondergrond voor de vis wordt.
- Vul de vis met rozemarijn, knoflook, tijm, gesnipperde ui, laurierblad en schijfje citroen en leg op de bakplaat met het zoutmengsel.
- Bedek de vis met het zoutmengsel, zonder dat er zout in komt.
- Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden en haal de vis uit de oven.
- Breek het zout voorzichtig vanuit de rand met een hamer en schroevendraaier of mes, verwijder het vel van de vis en serveer de vis.
0 Reacties