Subscribe Us

Vis op zout

 


Hoe maak je Vis op zout?

Ingrediënten

1 zeebaars (ongeveer 1.250 kg, kop en staart en de schubben niet verwijderd)

Bakpapier

1 kg. zeezout

1 kg. tafel zout

1 glas water

4 eiwitten

2-3 laurierblaadjes

1 citroen

1 takje rozemarijn

1 ui

1 teen knoflook

1 takje verse tijm


Bereiding

  • Meng de zeezout, keukenzout, 4 eiwitten en water in een mengkom tot een pasta.
  • Leg het bakpapier op de bakplaat en leg de helft van het zoutmengsel op de bakplaat zodat het een ondergrond voor de vis wordt.
  • Vul de vis met rozemarijn, knoflook, tijm, gesnipperde ui, laurierblad en schijfje citroen en leg op de bakplaat met het zoutmengsel.
  • Bedek de vis met het zoutmengsel, zonder dat er zout in komt.  
  • Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden en haal de vis uit de oven.
  • Breek het zout voorzichtig vanuit de rand met een hamer en schroevendraaier of mes, verwijder het vel van de vis en serveer de vis.
Notitie: Bak de vis in zout 30-35 minuten per kg. vis.

Een reactie posten

0 Reacties