Ingrediënten
4 eieren1 eetlepel azijn
1 eetlepel yoghurt sap of yoghurt
1 eetlepel zout
1 kg bloem
400 gr. magere feta kaas
Bereiding
- Meng alle ingrediënten en kneed tot een stevig deeg.
- Verdeel het deeg vervolgens in 12 gelijke delen en rol de stukken in een ronde vorm uit tot het de maat heeft die op de afbeelding wordt getoond.
- Kook ondertussen water in een grote pan. Voeg 1 theelepel zout en 1 theelepel olie toe aan het water en wacht tot het kookt.
- Gooi het deeg dat je een voor een hebt geopend in kokend water en doe het na 10-15 seconden wachten in een kom met koud water die je ernaast hebt bereid en haal er uit.
- Nadat u het water met uw hand hebt uit laten lekken, plaatst u het natte deeg op een bakplaat.
- Breng tussen elk deeg 1 eetlepel olijfolie aan met je handen.
- Plet onder tussen de feta kaas met behulp van een vork en meng met de gewenste kruiden.
- Voeg na het plaatsen van de 6 stukken deeg, zoals we al zeiden, een ongekookt deeg toe en verdeel de kaasvulling. Bereid de overige 5 degen op dezelfde manier in water en leg het op de bakplaat. Je water borek is klaar om in de oven te gaan.
- Bak je Water borek ongeveer een half uur op 200 graden.
Eet smakelijk!
0 Reacties